Hiába a felháborodás: kerekasztal-beszélgetést tartott, múzeumot látogatott, szerdán is jól érezte magát Ahmadinezsád a Ludovikán
Az iráni sajtó beszámolói szerint
Hiába a felháborodás: kerekasztal-beszélgetést tartott, múzeumot látogatott, szerdán is jól érezte magát Ahmadinezsád a Ludovikán

Forrás: X/Dolate Bahar

2024. 05. 08.
Miután a Nemzeti Közszolgálati Egyetem részéről továbbra is hírzárlat van érvényben, így csak az iráni sajtóból értesülhetünk arról, hogy mivel telt Mahmud Ahmadinezsád szerdai napja az egyetemen. A mai programjai között volt az egyetemi múzeum meglátogatása és egy kerekasztal-beszélgetés is szakértőkkel. 

A Mahmud Ahmadinezsádhoz köthető Dolate Bahar nevű iráni sajtóorgánum részletesen dokumentálja a volt iráni elnök budapesti látogatását, amelyet úgy tűnik egyáltalán nem befolyásol az az egyre dagadó felháborodás, amely a szélsőségesen antiszemita kijelentéseiről ismert politikust kíséri.

A lap közösségi oldalán megosztott bejegyzések szerint a vendéglátók az iráni delegációt elkísérték az egyetemi múzeumba, ahol a magyar hadviselés különböző korszakait mutatják be, autentikus viseletekkel, a korabeli hadviselés rejtelmeivel. 

 

A posztok szerint szerdán sor került egy zárt körű kerekasztal-beszélgetésre is, amelyen az egyetem több professzora és a környezeti kérdésekkel foglalkozó szakértő is részt vett. Ez az előadás is a "közös értékek a globális környezetben" címen futott. 

 

A napot aztán ismét egy csoportképpel zárták, amely után az egyetem rektora, Deli Gergely mosolyogva fogott kezet a volt iráni elnökkel

 

Mint korábbi cikkeinkben megírtuk, Mahmud Ahmadinezsád Irán elnökeként radikálisan antiszemita, holokauszttagadó kijelentéseket tett, és felszólított Izrael államának eltörlésére. A budapesti látogatása ellen több zsidó szervezet és egyház, Izrael állam nagykövetsége és a Hit Gyülekezete is tiltakozott. Lapunk megkérdezte Menczer Tamást is a kormánypártok véleményéről, a Fidesz kommunikációs igazgatója ígéretet tett arra, hogy rákérdez az egyetemnél, hogy mi volt a mozgatórugója a meghívásnak. 

(Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!