„A modern antiszemitizmus ikonja” - Tiltakozik a Hit Gyülekezete a volt iráni elnök meghívása ellen
Nincs és nem is lehet semmiféle "közös érték" Mahmúd Ahmadinezsád eszméivel
„A modern antiszemitizmus ikonja” - Tiltakozik a Hit Gyülekezete a volt iráni elnök meghívása ellen

Youtube/TRT World

2024. 05. 08.
Magyarországi zsidó szervezetek mellett a Hit Gyülekezete is nyilatkozatban tiltakozott a holokauszttagadó volt iráni elnök budapesti meghívása ellen.

"Nincs és nem is lehet semmiféle 'közös érték' Mahmúd Ahmanidezsáddal" - írják a nyilatkozatban, majd így folytatják:

Két nappal a holokauszt áldozataira emlékező Élet Menete után a Nemzeti Közszolgálati Egyetem meghívására Budapestre érkezett Mahmúd Ahmadinezsád volt iráni elnök, a modernkori antiszemitizmus leghírhedtebb, ikonikus képviselője, ahol „Közös értékek a globális környezetben” címmel tartott zárt körű előadást.

Úgy gondoljuk, hogy Magyarországnak semmiféle „közös értéke” nincsen a holokauszt-tagadó, Izrael Állam elpusztítását meghirdető volt iráni elnökkel. 

Mahmúd Ahamdinezsád annak az iráni rezsimnek volt 8 éven át a vezetője, amely néhány hete több száz rakétával és drónnal támadt Izrael ellen. Budapesti beszédében jogos önvédelemnek nevezte ezt az agressziót. Államfőként többször is kijelentette, hogy Izraelt el kell törölni a térképről, és meghirdette a „cionizmus mentes világot”, amellyel kapcsolatban nemzetközi konferenciát is szervezett Teheránban.

Mahmúd Ahmadinezsád szerint a holokauszt, benne a 600.000 magyar zsidó meggyilkolása „mítosz”.

Mahmúd Ahmadinezsád emellett felelős az egész Közel-Keletet fenyegető iráni nukleáris és nagy hatótávolságú rakétaprogram felgyorsításáért. 

Megdöbbentőnek tartjuk, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, Deli Gergely meghívta és a nyilvánosság kizárásával vendégül látta a volt iráni elnököt.

Aggasztónak tartjuk azt is, hogy a hivatalosan az antiszemitizmussal szemben zéró toleranciát képviselő magyar kormány és a Külügyminisztérium hozzájárult egy ilyen meghíváshoz.

Követeljük, hogy induljon vizsgálat annak kiderítésére, ki a felelős a magyar kormány hitelességének is kárt okozó meghívásért.

Budapest, 2024. május 8.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!