hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ahmadinezsád magyar barátai
Idegen hatalmak szolgálatában a Jobbik

2012. 11. 29.
„Mi vagyunk Európa palesztinjai”, „Az iszlám a fény”, „Remek Hamasz és Hezbollah harcosokkal találkoztam”: a Vona Gábor Jobbik elnöktől, illetve Morvay Krisztina jobbikos EP-képviselőtől idézett mondatok csupán töredékei azoknak a megnyilvánulásoknak, melyek a Jobbik arab-, Irán- és iszlám­barátságát bizonyítják, miközben ugyanezek az emberek és ugyanez a párt keresztényként és a magyar érdekek védelmezőjeként is megpróbálja magát eladni a választók előtt. A Hetek megpróbálta kideríteni, milyen okok és milyen érdekek állhatnak a súlyos ellentmondás felvállalása mögött.

A párt külpolitikai irányvonalát egy tágabb koordinátarendszerben érthetjük meg, mondta lapunknak egy bennfentes, kiváló jobbikos kapcsolatokkal rendelkező politikai szereplő: mint állította, Magyarországon mind az orosz, mind az amerikai titkosszolgálat jelen van, és köztudottan ellenfelei egymásnak. Az Egyesült Államok Izrael legfőbb szövetségese, míg az oroszok – már csak azért is, hogy ezzel is gyengítsék Amerikát – Izrael ellenségeit támogatják, ez utóbbiak közül pedig kiemelkednek bizonyos arab országok, illetve Irán. Informátorunk szerint a Jobbik tehát azért vállalta fel az iszlámbarátságot, mert az orosz vonalat erősíti. Természetesen az, hogy egy nagyhatalom egy adott országban milyen szervezetekkel próbál együttműködni, magától a szervezettől, annak eredeti beállítottságától is függ: mivel a Jobbik meghatározó alakjai ismert antiszemiták, ugyanakkor vannak orosz elkötelezettségű politikusai is, a párt alkalmas lehet a fenti rendszerbe való beilleszkedésre.

A párt életét belülről ismerő forrásaink ebből a szempontból Kovács Béla jobbikos EP-képviselőre, Gyöngyösi Mártonra és Vona Gábor pártelnökre hívták fel a figyelmet. 

A káder és a kádergyerek

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!