Megszólalt a NAV a Hit Gyülekezetéről
16 millió forinttal nőtt az egyház egyszázalékos támogatottsága
Megszólalt a NAV a Hit Gyülekezetéről

Forrás: Hit Gyülekezete

2020. 09. 10.
A NAV közzétette a bejegyzett egyházak javára felajánlott egyszázalékos adófelajánlások adatait. A járvány miatt meghosszabbított beadási határidők miatt az eredmény még nem végleges, továbbá jelentős változást jelent, hogy az elmúlt évekhez képest sokkal több egyház és vallási közösség számára lehetett rendelkezni: 2019-ben csak 31, idén pedig 115 felekezet szerepel a listán.

Az egyházak idén a járvány miatt csak korlátozottan tudták elérni a híveiket, de az érdeklődés az előzetes adatok szerint nem csökkent a lehetőség iránt. 

Az egyházak sorrendjében nem történt változás, a rendelkezők száma alapján továbbra is a katolikus, a református, és az evangélikus egyház áll az első három helyen, őket a Krisna-tudatú hívők közössége és a Hit Gyülekezete követi, míg a hatodik helyen a baptista egyház végzett. 

A támogatható egyházak számának jelentős bővülése ellenére a legnagyobb magyarországi egyházak összegszerűen valamennyien több adófelajánlást kaptak mind tavaly. Összesen hét egyház kapott 100 millió forintot meghaladó felajánlást.

A Hit Gyülekezete javára a tavalyi 123 millió forintnál idén közel 15 százalékkal több, összesen 139,5 millió forint SZJA-felajánlás érkezett, és még nagyobb arányban nőtt az egy főre eső felajánlások – eddig más egyházakhoz képest viszonylag alacsony – összege, ami 2020-ban elérte a 3500 forintot, szemben a 2019-es 2850 forinttal.

A teljes táblázat, a további adatokkal a NAV honlapján böngészhető.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!