„Még négy év George?” – Biden képtelen volt megnevezni, ki ellen indul?
Egyre szaporodnak a demokrata elnökjelölt zavart megnyilvánulásai
„Még négy év George?” – Biden képtelen volt megnevezni, ki ellen indul?

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 10. 27.
Úgy tűnt képtelen volt felidézni Trump nevét a demokrata elnökjelölt Joe Biden vasárnap egy támogatóinak rendezett virtuális kampányeseményen, azonban többek szerint csupán az esemény moderátorát, George Lopezt szólította meg, nem az elnökre utalt, mikor kijelentette, a választás tétje "még négy év George".

"Hosszú, hosszú idő óta ez a legnagyobb tétet hordozó választás, véleményem szerint az ország karaktere múlik a választócédulákon. Milyen lesz az ország? Még négy év George, ö, George, ö…”

- zavarodik össze Biden a videón, majd úgy tűnik, felesége, Jill igyekszik a fülébe súgva emlékeztetni, hogy Amerika elnökét Trumpnak hívják. Több baloldali lap szerint jogtalanul támadják a jelöltet, hisz a mondatát valószínűleg George Lopez moderátorhoz intézte, nem is akart Trumpot mondani.

A vasárnapi epizód természetesen Trump elnök figyelmét sem kerülte el, a Twitteren azonnal reagált:

„Joe Biden George-nak nevezett tegnap. Nem tudta felidézni a nevemet. Végül a műsorvezető segített neki túljutni az interjún. A Fake News Kartel pedig azon dolgozik, hogy eltussolja az ügyet!”

Nem ez volt Biden egyetlen nyelvbotlása a közelmúltban

A Washington Times beszámolt róla, hogy a hónap elején, ohiói kampánya során Bidennek kiment a fejéből, hogy az elnöki helyért és nem szenátusi helyért van versenyben. Emellett két volt szenátor (Robert Byrd és Ted Kennedy) nevét is felcserélte, valamint Mitt Romney utah-i szenátor neve sem jutott eszébe, így csak „mormon kormányzóként” utalt rá.

A demokrata elnökjelölt egyik leghíresebb botlása egy márciusi kampányrendezvényéhez kötődik, ahol a Függetlenségi Nyilatkozat egyik leghíresebb sorát nem tudta idézni azaz azt, hogy „Magától értetődő igazságnak tartjuk… hogy minden ember egyenlőnek teremtetett.” Biden ehelyett úgy idézte a szakaszt, hogy

„Magától értetődő igazságoknak tartjuk. Minden férfi és nő, akiket teremtett.. a..tudják, a ’dolog’.”

Még 2019 augusztusában a demokrata előválasztáson a jelölt egyenesen kijelentette:

„az igazságot választjuk a tények helyett”. 

Az elmúlt nyáron a média egyre több képviselője kérdőjelezte meg Biden mentális állapotát, egyesek követelve, hogy hozza nyilvánosságra kognitív tesztjeinek eredményét, hiszen a választóknak joguk van tudni.

Múlt augusztusban a CBS teszteléssel kapcsolatos kérdésre a jelölt kijelentette, nem tesztelte magát, ugyan miért tett volna ilyet? A republikánus részrehajlással cseppet sem vádolható csatorna mellett a The Hill és a Sky News is aggasztónak találta Biden kognitív állapotát.

Amennyiben megválasztják, Biden, aki novemberben tölti be a 78. életévét, lesz Amerika valaha volt legidősebb elnöke. 

(CBN/Hetek)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!