„Magyarország az a hely, ahol nemcsak beszéltek a progresszív liberálisok legyőzéséről” – megtartotta beszédét Orbán a CPAC-en - frissül
Az esemény két napon át fog tartani több száz magasrangú meghívottal
„Magyarország az a hely, ahol nemcsak beszéltek a progresszív liberálisok legyőzéséről” – megtartotta beszédét Orbán a CPAC-en - frissül

MTI/Koszticsák Szilárd

2023. 05. 04.
„Magyarország egy inkubátor, ahol a jövő konzervatív politikáját kikísérletezik; Magyarország az a hely, ahol nemcsak beszéltek a progresszív liberálisok legyőzéséről és egy konzervatív, keresztény politikai fordulatról, hanem azt meg is csinálták” - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a CPAC-en.

Az esemény legérdekesebb mozzanatairól folyamatosan beszámolunk.

Az eseményen több száz magasrangú vendég, hatvan tekintélyes külföldi előadó érkezik öt kontinens húsz országából Budapestre, a csütörtökön kezdődő kétnapos CPAC Magyarország konferenciára - közölte az eseményt szervező Alapjogokért Központ a Facebookon.

A konferencián tartott beszédében a kormányfő kiemelte, hogy nehéz rosszabb helyzetben lévő országot elképzelni, mint amilyen Magyarország volt 2010-ben. Akkor az volt a kérdés, hogy "egy konzervatív politika talpra állíthatja-e a liberálisok ámokfutása miatt csődbe jutott országot" - fogalmazott.

Hangsúlyozta: a kísérlet sikerült, "mi vagyunk a bizonyíték, csak a konzervatív politika segíthet ott, ahol a liberálisok, a baloldaliak romba döntöttek egy országot".

"Mindannyian támadás alatt állunk, Európában éppúgy, mint Amerikában (...), a támadás nem gazdasági természetű, egy biológiai fegyverrel van dolgunk, egy vírustámadást indítottak ellenünk. Ezt a vírust a progresszív liberális laboratóriumokban fejlesztették ki"

- mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy "a vírus nem kiszökött, hanem kitenyésztették, szaporítják, és terjesztik az egész világon".

Hangsúlyozta: a nemzet a nyugati világ Achilles-sarka is egyben, és ha a nemzetek szétbomlanak, akkor elvész a szabad élet lehetősége, a Nyugat elbukik. A haza nélküli emberek sohasem lehetnek szabadok, csak földönfutók, ide-odatelepítettek, a globális elit játékszerei - figyelmeztetett.

Rámutatott, hogy ez a támadás sikeres. "Nem áll jól a Nyugat szénája a civilizációk versenyében", és az a legrosszabb, hogy "ezért csak magunkat okolhatjuk" - mondta a kormányfő, jelezve: az illegális migráció lényege a nemzeti közösség lerombolása.

Ugyanez a célja a woke mozgalomnak és a genderpropagandának is - hangsúlyozta Orbán Viktor, aki ezeket a kommunizmushoz és a marxizmushoz hasonlította, mondván, ezen ideológiák hatalmi bázisa is az, hogy mesterségesen kisebbségekre szabdalják a nemzetet, hogy aztán viszályt szítsanak a csoportok között.

A kormányfő teljes beszéde itt érhető el:

Ha Donald Trump vezetné Amerikát, ma semmilyen háború nem sújtaná Ukrajnát és Európát - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a CPAC Magyarország konferencián csütörtökön és azt kérte:

"Térjen vissza elnök úr, és tegye naggyá ismét Amerikát, és hozzon nekünk békét!"

Orbán szerint a nyugati nemzeteket a progresszív külpolitika is veszélyezteti, amely mindig háborúba sodor bennünket. A színes forradalmak a szabadság jelmondatával indultak, liberális, progresszív átneveléssel, emberjobbítással folytatódtak, majd káosz és magára hagyott országok miatti szégyen maradt utánuk.

A jobboldali erők sikerére utalva kiemelte: az elmúlt években "nagy európai szentélyeket" - Budapestet, Varsót, Rómát, Jeruzsálemet - már elfoglaltak, és Bécs sem reménytelen, de a modern demokrácia két fő szentélye, Washington és Brüsszel még mindig "a liberálisok kezén" van. "Tegyünk róla, hogy ne így legyen!" - szólított fel Orbán Viktor.

babis: a jövő évi EP-választás meghatározza
a következő generációk jövőjét

Andrej Babis korábbi cseh miniszterelnök kijelentette, hogy Brüsszelből támadják a nemzeti szuverenitást, a szólásszabadságot, a józan paraszti észt, az ideológiamentes oktatást, a konzervatív értékeket, hagyományainkat és életmódunkat.

Ezért harcolnunk kell, meg kell mentenünk az Európai Uniót gyermekeink és a következő nemzedékek számára - tette hozzá az egykori kormányfő, aki szerint bár az Európai Unió nagy potenciállal rendelkezik, hiányzik a vezetés, és a politikusok saját érdekeikkel, pozíciójuk megerősítésével foglalkoznak.

A volt kormányfő emlékeztetett, hogy 2024-ben lesz a következő európai parlamenti választás, amelynek eredménye meghatározza az Európai Unió, gyermekeink, és a következő nemzedékek jövőjét.

Napjainkban Európát túszul ejtették a klímaaktivisták és a zöld megállapodás, és bár a környezetvédelem létfontosságú, de a zöld megállapodás ebben a formában tönkreteszi az európai ipart, a megbízható energiaforrásokat és szegénységbe dönti az európai állampolgárokat - vélekedett Babis.

Az egykori cseh miniszterelnök szerint a brüsszeli hivatalnokok azt próbálják elhitetni, hogy a világ szén-dioxid-kibocsátásának kilenc százalékáért felelős Európai Unió majd "megmenti a világot ezzel a rituális zöld öngyilkossággal". Azonban véleménye szerint a világ legnagyobb szennyezőinek együttműködése nélkül semmi hozadéka sem lesz a megállapodásnak, csak további teret ad az egyéni szabadságjogokkal szembeni támadásoknak, illetve az út végén ránk váró orwelliánus disztópiának.

Hangsúlyozta, hogy az uniós forrásokat ideológiai alapon ítélik oda, és az Európai Unió már nem az áruk, a munkaerő és az eszmék szabad áramlását szolgálja, és nem azért dolgozik, hogy emberek életét jobbá tegye.

Babis szerint olyan politikusok kellenek, akik kiállnak a nemzetek Európája mellett, miközben erős, magabiztos, független és autonóm Európai Uniót építenek, amely fel tudja venni a versenyt az Egyesült Államokkal és Kínával.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!