hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Amerikai rapszódia: a törékeny és acélkemény birodalom üzenetei

Mi az oka annak, hogy az Egyesült Államok sokkal keményebben lép fel a szövetségeseivel szemben, mint az érdekszféráján kívül eső államok felé? Az ok részben ideológiai, részben pedig egy geostratégiai kényszerpálya, ami az egypólusú világrend megrendülésével kezdődött.

Nem az a szabadság, hogy bármikor bármit megtehetünk

A napokban Magyarországra látogatott az egyik legnépszerűbb amerikai konzervatív médiavállalat, a Daily Wire műsorvezetője és politikai kommentátora, aki előszeretettel foglalkozik interjúiban parázs témákkal. Michael Knowlesszal az esztergomi MCC Feszten beszélgettünk.

Belföld

Rákot okozhat, terjed a fiatalok között: mit kell tudni a snüsszről?

Nem füstöl, nem bűzlik, nem árt a közvetlen környezetnek, láthatatlan módon, a nyálka­hártyán keresztük szívódik fel a véráramba, így függőséget okozva az agyban. A közel sem veszélytelen snüssz ma már trend a tinédzserek körében.

A szövetség ára - E heti köszöntő

Úgy tűnik, egyre komolyabb következményei vannak annak, ha valaki az Egyesült Államok szövetségesévé kíván válni, vagy az akar maradni.

"A mostani rendszert csak fapados kapitalizmusnak hívom"

Örök kívülálló, aki a kommunista szakmabeliek szemében humorizáló kispolgár volt, a feudális reakciósoknak pedig kommunista, a közönségnek viszont máig nagy kedvence. Szinetár Miklóssal első önéletrajzi kötetének sikere kapcsán beszélgettünk, ami olyan, mint a rendezései: közérthető és felettébb szórakoztató.

Hit és értékek

Idegenek a washingtoni éjszakában: mainstream téma lett a földönkívüliek észlelése

Tanúvallomást tettek a washingtoni képviselőház egyik bizottsága előtt azok a hírszerzési tisztviselők, akik az amerikai kormányt vádolták UFóinformációk visszatartásával. Mint a Guardian megjegyezte, ez volt eddig a legtekintélyesebb fórum, ahol a földönkívüli életre vonatkozó állítások elhangzottak.

HÁTTÉR

Felvértezve a gyerekpornó ellen: ezt tanácsolja az internetjogász

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság nyáron kiadott tanulmánya szerint 2022-ben 2758 bejelentést kaptak, zömmel a gyermekpornográfia ügykörében. Dr. Baracsi Katalin infokommunikációs szakjogásszal, internetjogásszal és közösségimédia-trénerrel beszélgettünk többek között az elkövetési módokról, megelőzési lehetőségekről és a digitális szerződésről.

Modern kori aranyláz: kimaxolná az adatgyarmatosítást a mesterséges intelligencia guruja

Háromévi előkészítés után, július 24-én hivatalosan is elindult a Worldcoin digitális azonosító platform. A startup az ellenőrzött digitális személyazonosság mellé kriptovaluta-alapú univerzális alapjövedelmet ígér felhasználóinak – cserébe a biometrikus adataikért.

Újra van pólós aranycsapat: interjú Vogel Soma vébégyőztes kapussal és Varga Zsolt szövetségi kapitánnyal

Egy olyan csapatsport, amelyben jól kell úszni, labdaügyesnek kell lenni, jól és okosan kell birkózni, gondolkodni: ezt kifejezetten a magyaroknak találták ki. Hazánk most szerezte meg a 4. világbajnoki aranyérmét, és az egyik játékos kiemelkedő teljesít­ményével nagyon sokat tett ehhez a sikerhez. A kapus, Vogel Soma a Hetek számára adott interjút.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!