hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

„Zsidók haza!” Mi folyik az amerikai egyetemeken?

Intifáda-tantermek, zsidómentesítés, „zsidók haza”, náci szlogenek, Hezbollah és Hamász terrorista-jelmezek, gyilkos fenyegetések. Nem, nem egy közel-keleti területről, nem is Gázáról beszélünk: az amerikai elitegyetemek váltak a radikális iszlamizmus melegágyaivá. A képsorok az 1930-as éveket idézik.

Jönnek az EP-választások: Minden korábbinál nagyobb a tét?

Minden korábbinál nagyobb tétet tulajdonítanak a soron következő európai parlamenti választásoknak, amelyre az Unióban június 6-a és 9-e között kerül sor.

Spirituális harc: jelentős változás jöhet az Egyesült Államokban

Amerikában szerinte spirituális eredetû politikai harc zajlik, azonban a keresztények elkezdtek felébredni, és ez jelentõs változást hozhat. Matt Schlapp úgy véli, Magyarország vezetõ szerepet tölt be abban, hogy bátran kiáll és felszólal az igazság mellett. A CPAC Hungary rendezvényén beszélgettünk.

Belföld

Meredeken csökkenő születésszám: ez lehet az egyik ok

A szabad orvosválasztás és a hálapénz megszüntetése felerősítette az orvoshiányt az állami szülészeteken, s a kismamák és szülészek tömegeit terelte át a magánellátásba.

Hit és értékek

Így mentette meg a Hit Gyülekezete egy kistelepülés jövőjét

Interjú Pappné Turik Tímeával, a Magy településen működő Palásti László Általános Iskola és Óvoda igazgatójával. Az iskola már tizenkét éve működik a Hit Gyülekezete fenntartásában. (x)

Visszatért, és megdöbbentő kijelentést tett a megtámadott püspök

Nagy szakáll, kereszt és TikTok. Humoros, barátságos, az erkölcsi romlás terén azonban mégiscsak tüzes és határozott. Az iraki asszír származású, Ausztráliában szolgáló Emmanuel püspök olyanokat mer prédikálni, amit Nyugaton már kevesen. Mi több, ezért kész akár az életével is fizetni.

HÁTTÉR

Megvan Putyin következő célpontja?

Van egy időnként fokozódó aggodalom, hogy Ukrajna után a szomszédos Moldova lesz Moszkva következő célpontja. A két ország régóta hasonló kényszerpályán mozog: Oroszország és a Nyugat ellentétes irányú vonzásában a belpolitikát meghasonlottság uralja.

India választ: megállítható-e a keresztények üldözése?

Ezekben a hetekben zajlik a Föld legnagyobb demokratikus választása. Közel 1 milliárd választópolgár 6 héten át járul az urnákhoz Indiában, és dönt többek között az ott élő keresztények jövőjéről is.

Prédikációja után elhunyt a világhírű evangélista

76 éves korában elhunyt Jerry Savelle nemzet­közileg ismert evangélista, akinek a szolgálatát Magyarországon is megismerhették a hívők.

Amikor Libanon még szoros barátja volt Izraelnek

Az elmúlt hónapokban Izrael és Libanon között pattanásig feszült a helyzet. a hezbollah terrorszervezlet támadásai közepette sem szabad azonban elfelejtenünk, hogy az ókori történelem során a két ország szoros barátságot ápolt egymással.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!