hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Visszatért, és megdöbbentő kijelentést tett a megtámadott püspök
„Csak Jézus a testben megjelent Isten, ha kell, az életemet adom ezért” - Asszír-trilógia 1. rész
Visszatért, és megdöbbentő kijelentést tett a megtámadott püspök

Fotó: Facebook / Christ The Good Shepherd Church

2024. 05. 02.
Nagy szakáll, kereszt és TikTok. Humoros, barátságos, az erkölcsi romlás terén azonban mégiscsak tüzes és határozott. Az iraki asszír származású, Ausztráliában szolgáló Emmanuel püspök olyanokat mer prédikálni, amit Nyugaton már kevesen. Mi több, ezért kész akár az életével is fizetni.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek: a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Egy nappal azt követően, hogy egy mentális problémákkal küszködő személy hat embert megölt egy bevásárlóközpontban, ápri­lis 16-án újabb sokk érte Sydney városát. Egy élőben közvetített istentisztelet során egy fiatal muszlim rátámadt a prédikáló püspökre, és vele együtt többeket megsebesített. Bár a támadásban szerencsére senki nem halt meg, bőszült tömegek vonultak Sydney utcáira, egyesek bosszúszomjtól vezérelve súlyos fenyegetéseket is küldtek a helyi muszlim közösségeknek, olyannyira, hogy a hatóság végül is a mecseteket védte a templomok helyett.

Pedig a Krisztus a Jó Pásztor Templom (Christ the Good Shepherd Church) közleményében óva intett mindenkit attól, hogy bosszút álljon. A közösség az ausztráliai asszír diaszpóra egyik legnagyobb gyülekezete. Püspöke, Mar Mari Emmanuel több éve rendszeresen szerepel a hírekben, közösségimédia-tevékenységével pedig szinte folyton része a közbeszédnek.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!