Magyar volt az édesapja, de nem volt magyar állampolgár a Hamasz által meggyilkolt áldozat
Frissítés a magyar-izraeli család ügyében
Magyar volt az édesapja, de nem volt magyar állampolgár a Hamasz által meggyilkolt áldozat

Forrás: Hetek

2023. 10. 31.
Miután Hetek interjúja nyomán elterjedt a hír, hogy a palesztin terrortámadásnak magyar áldozata is lehet, a magyar nagykövetség kapcsolatba lépett a hozzátartozóval és tájékoztatták, hogy a bátyjának nem volt magyar állampolgársága, habár édesapjuk magyar. 

Osnat Weiss, a magyar származású áldozat húga ismét kapcsolatba lépett a lappal, és jelezte, hogy a helyi magyar nagykövetség tájékoztatása szerint a bátyjának nem volt magyar állampolgársága, habár igényelhette volna édesapja nyomán. Osnatnak és másik, eltűntként nyilvántartott bátyjának, Ilannak viszont van magyar és izraeli állampolgársága is, tekintve, hogy édesapjuk magyar, ahogyan a Gázába elhurcolt 18 éves Nogának is.

Kérte, hogy ezt korrigálják a magyar sajtóban, amennyiben lehetséges.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!