Magyar atlétát éltet a világ, miután megmutatta milyen sportszerűnek lenni
Kozák Luca a női gát elődöntője után segítette fel a földön fekvő jamaicai vetélytársát
Magyar atlétát éltet a világ, miután megmutatta milyen sportszerűnek lenni

MTI/Czeglédi Zsolt

2021. 08. 02.
A magyar futónő, Kozák Luca ugyan nem került be a fináléba 100 méter gáton, de megmutatta milyen sportszerűnek lenni. Erre pedig az olimpia hivatalos Twitter-oldala is felfigyelt.

Kozák Luca a 100 méteres női gátfutáson feladni kényszerült a versenyt, amikor fennakadt a hetedik gáton. Éppen leült a pályán és csalódottan zokogni kezdett, amikor észrevette, hogy egy versenytársa, a jamaicai Yanique Thompson a földön fekszik, miután egy nagyot esett.

Ekkor Kozák gyorsan odasietett a jamaicai sportolóhoz és felsegítette, majd együtt hagyták el a pályát.

Kozák Luca sportszerű cselekedetére az olimpia hivatalos Twitter-oldalán úgy reagáltak:

„Ez. Ez az amiről az olimpia szól”

A 25 éves futó a szombati előfutamból helyezéssel, 12.97 mp-cel a harmadik helyen célba érve jutott tovább. Az elődöntő első futamában – ahogy jósolta – a nyolcas pályára került, amiről korábban azt mondta, szeret ott futni. A három elődöntős futamból az első két helyezettek mellett a további két legjobb időt elérő került a fináléba.

A debreceni sprinter májusban 12.81 mp-et futott Savonában, ez idei legjobbja, míg egyéni csúcsa a 12.71 mp-es országos rekord. Az olimpia előtt úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt évek eredményei alapján 12.65 és 12.70 közötti idővel lehet bekerülni az olimpiai döntőbe, ő pedig szeretne azok között lenni, akiknek erre van esélyük.

Kozák az elődöntőben nem jól rajtolt, de kezdett felzárkózni, ám féltávnál elvesztette az egyensúlyát, és a hetedik gátnak nekiszaladva elesett.

(hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!