LMBTQ "szabadságzónává" nyilvánította az EU-t az Európai Parlament
A Fidesz EP-képviselője leszögezte "mi nem asszisztálunk ehhez a társadalomátalakító kísérlethez"
LMBTQ "szabadságzónává" nyilvánította az EU-t az Európai Parlament

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 03. 12.
Az Európai Parlament pénteken nagy többséggel elfogadott határozatában a LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transz- és interszexuális) emberek "szabadságzónájává" nyilvánította az Európai Uniót. "A brüsszeli testület határozata válasz arra, hogy LMBTQ-jogok területén egyes tagállamokban - mindenekelőtt Magyarországon és Lengyelországban - visszalépés tapasztalható" - írta az EP sajtóközleménye.

A határozat emlékeztetett: Lengyelországban száznál is több régió, megye és önkormányzat fogadott el határozatot arról, hogy területük mentes az "LMBTQ ideológiától".

Jogi Eljárást is sürgetnek Lengyelország ellen

Bár az Európai Bizottság elutasította az LMBTQ-ellenes lengyel városok testvérvárosi programokra beérkezett pályázatait, a képviselők szerint további lépéseket kell tenni:

többek között a kötelezettségszegési illetve az uniós alapértékeket óvó 7-es cikk szerinti eljárást, valamint az unió költségvetésének védelméről szóló rendeletet is fel kell használni a jogsértő tagállamok ellen.

Az LMBTI propaganda betiltását és az új örökbefogadási szigorításokat fájlalják

Az uniós törvényhozó testület hangsúlyozta azt is, hogy az LMBTQ közösségek helyzete Magyarországon is egyre romlik: Nagykáta városa tavaly novemberben a lengyel példát követve

betiltotta a "LMBTQ-propaganda terjesztését és népszerűsítését" az önkormányzati intézményekben.

"Emellett a magyar országgyűlés alkotmánymódosítása figyelmen kívül hagyja a transznemű és nem bináris személyek létezését, és korlátozza a családi élethez való jogukat.

Egy másik magyar törvény megfosztja az élettársi kapcsolatban élő párokat az örökbefogadáshoz való jogtól"

- fogalmazott a határozat.

A nemzeti hatóságoknak az EU-ban mindenütt védeniük kell, és elő kell mozdítaniuk az egyenlőséget és az alapvető jogokat mindenki számára, beleértve az LMBTQ közösségek jogait is" - hangsúlyozták a képviselők.

Hídvéghi: csúsztatásokat tartalmaz a határozat és visszaél a szabadság, egyenlőség eszméivel

Hidvéghi Balázs a Fidesz EP-képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében felhívta a figyelmet: a határozat egyrészt csúsztatásokat tartalmaz, másrészt visszaél az "egyenlőség" és a "szabadság" eszméivel.

Leszögezte, hogy Magyarország nem fogad el olyan "erőszakos ideológiai kinyilatkoztatásokat", amelyek a társadalom alappilléreit kezdik ki, és fenyegeti a gyermek egészséges fejlődését.

A képviselő hozzátette: mindenfajta diszkriminációt és erőszakot el kell ítélni, bármilyen kisebbségről legyen is szó. " Semmi sem indokolja, hogy egyes kisebbségek esetében ezt külön hangsúlyozzuk.

Ez a határozat nem más, mint egy újabb ideológiai erőszakoskodás, ami kirekeszti azokat, akik egy adott világnézeti felfogással nem azonosulnak"

- húzta alá.

Hidvéghi rámutatott: "minden tagállam maga dönti el, hogy mit gondol a családról és a házasságról, és ebbe Brüsszelnek nincs beleszólása."

A magyar álláspont a biológiai törvényszerűségből indul ki, amit azonban az uniós parlament rögtön homofóbnak és intoleránsnak bélyegez.

"Mi nem asszisztálunk ehhez a társadalomátalakító kísérlethez, ezért ahogy eddig mindig, most is a határozat ellen szavaztunk"

 - nyilatkozta a képviselő.

Hidvéghi Balázzsal készített korábbi interjúnkat itt olvashatja el.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!