Libabőrös visszatérés: Ott rúgott gólt Eriksen, ahol nyáron megállt a szíve - videó
A dán középpályást tapsvihar fogadta a koppenhágai Parken Stadionban
Libabőrös visszatérés: Ott rúgott gólt Eriksen, ahol nyáron megállt a szíve - videó

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 03. 30.
Már biztos világbajnoki résztvevőként  fogadta Dánia a szerb futballválogatott a koppenhágai Parken Stadionban. 290 nappal ezelőtt ugyanebben a stadionban esett össze a dánok akkori csapatkapítánya Christian Eriksen, akinek az életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg. A középpályás most egy érzelemdús találkozón tért vissza ugyanerre a pályára.

Christian Eriksen, a dán válogatott játékmestere a halál kapujából tért vissza a tavaly nyáron rendezett Európa-bajnokságon. A finnek elleni meccs közben hirtelen rosszul lett és összesett. A csapattársak és az orvosi stáb gyors  beavatkozásnak köszönhetően, azonban megtudták menteni az életét.

Kérdéses volt ezekután az is, hogy egyáltalán milyen élet vár rá, nem hogy visszatér a pályára. A szívébe defibrillátort építettek, ám mivel az olaszországi szabályok szerint így nem léphetett pályára a Serie A-ban, így az Inter felbontotta az élő szerződését és szabadin igazolhatóként az angol élvonalban szereplő Brentfordba igazolt, ahol már be is mutatkozott.

A kedd esti mérkőzésen - amelyet simán 3-0 ra nyert a dán válogatott - egy gyöngyörű tekeréssel gólt szerzett az 57. percben.

Az utolsó fél órában újabb gól már nem esett, a legnagyobb tapsvihar akkor tört ki a Parkenben, amikor Eriksent a 79. percben lecserélte Kasper Hjulmand szövetségi kapitány. 

Eriksen így a sokkoló infarktus után emlegetett vágyát, mi szerint ott akar lenni a katari labdarúgó-világbajnokságon, úgy tűnik elérte. 

„Ez az este nagyon előkelő helyre került az életemben. Visszatérni a Parken Stadionba, gólt lőni, ilyen fogadtatásban részesülni. Tiszta libabőrös lesz tőle az ember”

– mondta a meccs után Eriksen.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!