Bejelentés: defibrillátort ültetnek Eriksen szívébe
A dán játékosnak pár napja, egy Eb-meccsen állt le a szíve
Bejelentés: defibrillátort ültetnek Eriksen szívébe

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 06. 17.
A Dán Labdarúgó-szövetség (DBU) friss bejelentése szerint Christian Eriksennel és nemzetközi szakemberekkel egyeztetve az a döntés született, hogy a dán válogatott szívébe egy úgynevezett ICD kerül, azaz szív defibrillátor. 

Nem akar lemaradni a Hetek legújabb kisfilmjeiről, podcast-adásairól? Iratkozzon fel Youtube csatornánkra itt!

A válogatott főorvosa, Morten Boesen szívspecialistákkal, kardiológusokkal egyeztetve hozta meg a döntést, amit Christian Eriksen és családja is elfogadott. Erre a műszerre az esetleges szívritmuszavarok okán bekövetkező szívrohamok miatt van szükség. 

"Mindenkit arra bátorítunk, hogy tartsák tiszteletben Christian és családja magánéletét a következő időszakban is" 

- olvasható a dán szövetség közleményében. 

 

 

Christian Eriksen a dán-finn Eb-meccs 43. percében lett rosszul, majd esett össze a pályán. A szíve leállt, a sürgősségi orvosi csapatnak kellett újjáélesztenie a játékost, akit stabil állapotban kórházba szállítottak. Azóta nagyon sokan kiálltak a dán válogatott sportoló mellett, köztük a magyar szurkolók is Budapesten.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!