Dráma az Eb-n: meccs közben esett össze egy dán játékos, az életéért küzdöttek
Dráma az Eb-n: meccs közben esett össze egy dán játékos, az életéért küzdöttek

Forrás: ESPN élő közvetítés

2021. 06. 12.
A Dánia-Finnország Európa-bajnok mérkőzés első félidejének utolsó perceiben a dán válogatott egyik játékosa, Christian Eriksen eddig ismeretlen okok miatt összeesett a pályán. A sportolón szívmasszázst kellett alkalmazni, az egész stadiont sokkolták a történtek.

Az Internazionaléval olasz bajnok, 109-szeres válogatott középpályás a 43. percben egy dán akció után elindult visszafelé, majd mindenféle előzmény nélkül, két-három botorkálva megtett lépés után összeesett az oldalvonal mellett.

Habár az interneten több videót is feltöltöttek a játékos összeeséséről, a helyzet drámaisága miatt úgy döntöttünk, hogy ezeket nem közöljük a cikkben. 

A meccset a váratlan incidens miatt a játékvezető felfüggesztette, a játékosok egy része az öltözőkbe vonult. A dán válogatott körbeállva imádkozott a játékos életéért.

A mérkőzés közvetítésében azt is lehetett látni, hogy a dán játékos felesége is a gyepre ment, ahol a játékostársak igyekeztek vigasztalni. Pár perc sürgősségi kezelést követően a játékost hordányon vitték le a pályáról, a még gyepen maradt csapattársak gyűrűjében, a stadion tapssal fejezte ki az együttérzését és támogatását.

Eriksen egyébként 29 éves, csapatának egy kiemelkedő játékosa.

A levitel közben volt, akinek sikerült képet készítenie a játékosról akin lélegeztető maszk volt, de láthatóan eszméleténél volt.

Frissítés - 19:30 – Eriksen állapotát stabilizálták, kórházba szállították

Az UEFA a Twitteren közölte, hogy hamarosan részletes tájékoztatást is adnak a játékos állapota felől, de egyelőre csak annyit írtak, hogy az állapotát stabilizálták, majd kórházba szállították. 

 

Cikkünk hamarosan frissül.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!