Lesújtó adatok: 2020 vezető haláloka az abortusz volt
Több mint 42,6 millió magzat életét oltották ki világszerte
Lesújtó adatok: 2020 vezető haláloka az abortusz volt

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 01. 06.
Az elmúlt évben több halálos áldozatot, közel 42,7 milliót, szedett a művi terhességmegszakítás, mint a rákbetegségek, a malária, a HIV, a dohányzás, az alkohol vagy a közlekedési balesetek, derül ki a Wordometers statisztikai oldal adataiból.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Az elismert statisztikai oldal számos demográfiai és újabban koronavírussal kapcsolatos adatokat is közöl, oldalán valós időben láthatók a népességi változások, halálozások, de egyéb gazdasággal, élelmezéssel vagy energiaszektorral kapcsolatos adatok is.

A múlt évi zárásról december 31-én a notthebee.com oldal képernyőfelvételt készített, ami rendkívül beszédes:

notthebee
Forrás: notthebee.com/Worldometers

Az adatokból kiderül, hogy a tavalyi évben körülbelül 42,7 millió magzat életének vetettek véget, így az abortusz vezető halálok lett, messze megelőzve a rák okozta haláleseteket (8,3 millió), a cigarettázás (5 millió) és az alkohol (2,5 millió) okozta haláleseteket, illetve HIV/AIDS okozta haláleseteket (1,7 millió) is.

A Worldometers abortusszal kapcsolatos adatai a WHO jelentésein alapulnak, melyekből az is kiderül, hogy a világon évente átlagosan 40-50 millió abortuszt végeznek el, ami napi 125 ezer művi terhességmegszakítást jelent. Az Egyesült Államokban tízből négy terhesség abortuszba torkollik.

Idén, január 6-áig bezárólag már 635 ezer magzatot abortáltak világszerte.

(Worldometers/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!