Koronavírusos lehetett Bálint gazda
Koronavírusos lehetett Bálint gazda

Forrás: ATV

2020. 06. 29.
Bálint György, az "ország kertésze" kicsit több, mint egy hete, 100 évesen hunyt el tüdőgyulladás következtében, a családból most azt erősítették meg a Blikknek, hogy röviddel halála előtt pozitív lett a koronavírus tesztje, és emiatt temetése előtt özvegyének is ki kell töltenie a kéthetes karantént.

"Sajnos igaz, kár lenne tagadni. Gyurka koronavírus-fertőzött volt. Szegény gyászoló felesége karanténban van, a gyerekei sem lehetnek mellette a nehéz pillanatokban. Összetört, nem képes semmit mondani. Egyelőre egészséges, rajta is elvégezték a tesztet, ami negatív lett. "

 

- nyilatkozta az egyik rokon.

Hozzátette, Bálint gazdát négy napig siófoki kórházban kezelték, majd egy kistarcsai intézményben, de az ez idő alatt végzett tesztek mind negatívak lettek. Később, a kétoldali tüdőgyulladás miatt csináltak egy harmadikat is, ez lett pozitív, de a páciens közben elhunyt.

A család szerint meglepő, hogy elkapta a vírust, hiszen a járvány miatt önkéntes karanténban élte az életét, és nagyon vigyáztak rá. Elképzelhetőnek tartják, hogy azután fertőződött meg, hogy tüdőgyulladással kórházba került. A Blikk információi szerint felesége még el tudott búcsúzni tőle, de azonnal kéthetes karanténba került. A temetést ennélfogva el kellett halasztani, végül július 14-én 11 órakor a Fiumei úti sírkertben helyezik végső nyugalomra.

(Blikk)

Megosztaná véleményét másokkal is? A Facebook oldalunkon megteheti:

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!