Kijelentette, hogy a férfiak nem tudnak szülni, felfüggesztette a Twitter a spanyol keresztény politikus fiókját
Francisco José Contreras posztja a techóriás szerint "gyűlöletkeltő"
Kijelentette, hogy a férfiak nem tudnak szülni, felfüggesztette a Twitter a spanyol keresztény politikus fiókját

Forrás:Youtube/Huffington Post

2021. 05. 19.
Átmenetileg felfüggesztette a Twitter Francisco José Contreras spanyol keresztény politikus fiókját, miután az bejegyzésében azt merte állítani, hogy a "férfiak nem eshetnek teherbe", mivel "nincs méhük, vagy petesejtjeik". A techóriás szerint a tweet kimerítette a gyűlöletkeltés kategóriáját, ezért 12 órára elérhetetlenné tették Contreras oldalát.

Francisco José Contreras egy cikkre reagált, mely arról számolt be, hogy az először szült "transznemű" férfi, azaz magát férfiként azonosító nő Spanyolországban. Az azóta törlésre került tweet így szól :

"Ez hazugság. Férfi nem tud teherbe esni. Nincs méhe, sem petesejtjei."

A szélsőjobboldali Vox párt katolikus politikusa Facebook-posztban reagált arra, hogy a Twitter gyűlöletkeltésért 12 órára felfüggesztette fiókját.  

"A gyűlölködő tweet (amit kénytelen voltam törölni) így szólt: 'Férfi nem tud teherbe esni. Nincs méhe, sem petesejtjei.' Láthatják, hogy ez már fasiszta biológiának számít. Legközelebb megpróbálkozom a 2+2=4-el."

Contreras beillesztette a Twitter érvét is ideiglenes felfüggesztéssel kapcsolatban: "@fjconpe fiókját a Twitter szabályainak megsértése miatt blokkoltuk. Pontosabban a következő okokból: A gyűlöletbeszédet tiltó szabályok megsértése miatt. Mások fenyegetése, zaklatása vagy az ellenük való erőszakra való felbujtás fajuk, etnikai hovatartozásuk, nemzeti származásuk, nemzetiségük, szexuális irányultságuk, nemük, nemi identitásuk, vallásuk, életkoruk, fogyatékosságuk vagy betegségük nem megengedett ".

A Twitter arra is figyelmeztetett, hogy az irányelvek további megsértése a Twitter-fiókjának állandó felfüggesztését vonja maga után.

(Premier/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!