Joe Biden felmenői rabszolgatartók voltak?
a Biden-ősök nem szabadították fel a rabszolgákat, hanem tovább "örökítették" őket a családon belül
Joe Biden felmenői rabszolgatartók voltak?

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 10. 16.
Joe Biden demokrata párti elnökjelölt, az Egyesült Államok volt alelnöke felmenői rabszolgatartók voltak - állította a The Blaze című jobboldali portált működtető Glenn Beck újságíró, aki olyan dokumentumokat hozott nyilvánosságra, amelyek azt állítják, hogy Joe Biden felmenői több rabszolgát is tartottak.

Az újságíró azt hangoztatta, hogy egy - egyébként meg nem nevezett - családfakutató vállalkozás segítségével és hivatalos népszámlálási dokumentumokat átnézve térképezte fel hat nemzedékre visszamenőleg a demokrata párti politikus családfáját. Így az 1700-as évek végéig visszamenőleg talált adatokat arról, hogy a Biden-család akkori tagjai hány rabszolgát tartottak, hány dollárért vásárolták és esetenként adták tovább ezeket az embereket.

A dokumentumokból kitűnik az is, hogy haláluk előtt a Biden-ősök nem szabadították fel a rabszolgákat, hanem tovább "örökítették" őket a családon belül.

Glenn Beck közzétette a fellelt dokumentumok fénymásolatait is, köztük kézzel írott feljegyzéseket.

Joe Bidenről korábban kiderült, hogy több évtizedes politikusi karrierje során támogatta a fekete és a fehér amerikaiak elkülönítését. Az előválasztások országos televíziós vitái során Kamala Harris demokrata párti szenátor felrótta Bidennek, hogy annak idején támogatta a fehér és a fekete bőrű amerikai gyermekek elkülönítését az iskolabuszokon. Harris azóta Biden alelnökjelöltje lett, és a Bidennek címzett akkori szemrehányásairól a napokban úgy nyilatkozott: csak egy vita volt az elnökjelöltségért folytatott küzdelemben.

Az amerikai sajtóban egyébként arról is megjelentek  információk, hogy az indiai anya és jamaicai apa gyermekeként született Kamala Harris felmenői Jamaicában szintén rabszolgatartók voltak.

(Hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!