Izrael-ellenes lobbi a Világimanapon: Palesztináért imádkoznak magyar egyházak is
A Hazatérés templomába a palesztin nagykövet is ellátogat
Izrael-ellenes lobbi a Világimanapon: Palesztináért imádkoznak magyar egyházak is

Forrás: MEÖT

2024. 03. 01.
Ökumenikus világimanapot tartanak pénteken, amelynek témája idén Palesztina - ezért fognak imádkozni számos magyarországi közösségben is a mai nap folyamán. A Hazatérés Templomában még a palesztin nagykövet is látogatást tesz - a rendezvény felkészítőanyagai között lényegében palesztinpárti propaganda található. 

Magyarországon már 39. alkalommal hirdeti meg a Világimanap című eseményt a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT), amely keretében minden évben nehéz helyzetben, régióban élő keresztényekért zajlik imádság világszerte. Az ökumenikus imanapot egyébként 1870 óta tartják világszerte, tavaly például Tajvanra esett a választás. 

Idén pedig Palesztina az imádságok célja, erre hivatott felkészítő anyagokkal segíteni a MEÖT, ám ezek között komoly Izrael-ellenes tartalmak is szerepelnek. Az egyik melléklet például egy Powerpoint-os diasorra mutat, amelyben különféle fotók láthatók: az I love Gaza feliratról, az izraeli ellenőrző pontokról, a palesztin területeket elválasztó falakról és az azon szereplő propagandisztikus falrajzokról, illetve egy olyan térképsorozatról is, amely azt hivatott bizonyítani (tévesen), hogy Izrael állama folyamatosan megszállja a palesztin területeket és visszaszorítja az ott élőket. 

Ugyancsak a felkészítő anyagok között található a magyarországi palesztin nagykövetség történelmi leirata, amely számos pontatlanságot és hamis tényt tartalmaz a palesztin nép eredetével, és Palesztin ősiségével kapcsolatban. Mint ismeretes, a palesztin nagykövetség nem ítélte el egyértelműen a Hamasz október 7-ei véres mészárlását, az izraeli civilekre irányuló támadásokat egyfajta jogos fegyveres ellenállásnak tekintik. 

Dr. Fadi Elhusseini palesztin nagykövet egyébként vendége is lesz a világimanapnak a Hazatérés Templomában megrendezett isteniszteleten. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!