"Isten beszédével ellentétes" - indítványozták, hogy az anglikán templomokra ne lehessen szivárványos zászlót tűzni
"Isten beszédével ellentétes" - indítványozták, hogy az anglikán templomokra ne lehessen szivárványos zászlót tűzni

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 06. 13.
Az anglikán zsinat egyik tagja, Sam Margrave az anglikán egyház általános szinódusán indítványban kérte az érseki tanácsot, rendelettel vessenek véget a szivárványos LMBT-zászlók egyházi épületeken való megjelenítését, mivel az "Isten beszédével ellentétes valóságot képvisel".

Margrave arra kérte a zsinatot, hogy míg megerősítik, hogy Isten minden embert szeret szexuális orientációjuktól függetlenül, mégis arra való tekintettel, hogy

a "Pride" zászló olyan életvitelt és kapcsolatokat jelöl, melyek ellentétesek Isten beszédével, tiltsák meg annak és bármely más politikai vagy kampányzászló megjelenítését az egyházi épületeken. 

Emellett az anglikán püspököket is arra kérte, határozottan jelentsék ki, hogy a "Pride" összeegyeztethetetlen a keresztény hittel, valamint a bibliai tanítással és doktrínával, mivel

természetellenes szexualitást illetve szexuális szabadosságot tanít, és a férfi és a nő közötti különbségeket tagadja. 

Az LMBT-párti lobbisták szerint azonban a zászló épphogy az elfogadást hirdeti és semmi köze sincs a promiszkuitás támogatásához. Úgy vélik, Isten szeretetének "nincsenek határai" és az evangéliumnak nincsenek "kizáró feltételei", aki pedig ezeket meg akarja alkotni, épp az "megy szembe Isten beszédével". 

Ezzel szemben nemcsak az Ószövetség, de az Újszövetség is határozottan bűnnek nevezi a homoszexuális kapcsolatokat, egyértelműen szól arról, hogy Isten férfinak és nőnek teremtette az embert, és arról is, hogy az evangélium üzenete éppen az, hogy a megváltás a bűnök elismerésével és elhagyásával valósul meg az ember életében.

(Premier/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!