„Irak valójában Irán 2.0” - asszír keresztényekre leselkedő régi-új veszélyre figyelmeztet a Nobel-békedíjra jelölt aktivista
Juliana Taimoorazy szerint Afganisztán bukásával felbátorodott az Iszlám Állam
„Irak valójában Irán 2.0” - asszír keresztényekre leselkedő régi-új veszélyre figyelmeztet a Nobel-békedíjra jelölt aktivista

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2021. 09. 17.
Irán és az ISIS folyamatosan mozgásban vannak a Közel-Keleten. Mind a kettő kész megindulni és kitölteni majd azt az űrt, amelyet Biden hagy majd az idei évre tervezett iraki csapatkivonással. A Nobel-békedíjra jelölt Juliana Taimoorazy szerint a keresztények és a többi iraki is veszélyben van, mivel az ISIS újjáéled.

Az aszzír keresztény aktivista úgy látja Joe Biden csapatkivonásai rendkívül negatív tendenciákhoz vezetnek a Közel-Keleten, különösen az Iszlám Államot és Iránt tekintve. 

 „Afganisztán bukása miatt felbátorodtak”

– vélekedik Taimoorazy.

„Sokan azt mondták, hogy az Iszlám Államot teljesen legyőzték Irakban. Valójában ezzel szemben az ISIS 2019-től kezdődően újra aktivizálódott. Az elmúlt három hónapban pedig kimondottan agresszívek voltak, és újjászerveződtek, ellenőrző pontokat állítottak fel. Emberek támadtak meg Kirkuk környékén és Irak más helyein is.”

Hozzátette azt is, hogy „ezek a támadások valójában Irán behatolását mutatják, valamint az amerikai érdekekkel szembeni erejét Irakban”. 

„Amikor az iráni forrásaimmal beszélek, azt mondják, hogy az iráni kormány nevet, amikor azt mondják, hogy Irak többé már nem független ország. Irak valójában Irán 2.0.”

A Nobel-békedíjra jelölt asszír keresztények ügyét képviselő aktivista a CBN News-nak adott interjújában figyelmeztetett az iraki helyzet jövőbeli veszélyeire.

Taimoorazy iráni asszír származású amerikai keresztény aktivista, aki hatévesen élte át az iszlám forradalmat, ami rengeteg fenyegetést és diszkriminációt hozott az életébe. Iskolájában keresztény hite miatt azt mondták neki, a pokol tüzén fog elégni. Lényszer ellenére sem volt hajlandó elmondani az iszlám hitvallást. Édesanyját is megfenyegették, csak azért mert asszír, keresztény és nő, így embercsempészek segítségével végül Amerikába menekültek.

JulianaTaimoorazy-t jelölték a 2021 -es Nobel -békedíjra az iraki asszír keresztények, jazidik és más kisebbségi csoportok védelméért végzett munkájáért.

(CBN/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!