Terror Kabulban: 22 embert végeztek ki egy helyi egyetemen az Iszlám Állam terroristái
Így üzentek a "hitehagyott" kormányzatnak
Terror Kabulban: 22 embert végeztek ki egy helyi egyetemen az Iszlám Állam terroristái

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 11. 03.
Legalább 22 embert meggyilkoltak a Kabuli Egyetemen a tegnapi nap folyamán, amikor három felfegyverzett terrorista rontott a termekbe és vad lövöldözésbe kezdett a diákok között. A halálos áldozatok mellett több mint húsz ember súlyosan megsérült a támadás során. A helyi Iszlám Állam terroristái vállalták magukra az akciót.

Kövesse nálunk az amerikai választás eseményeit percről-percre a hetek.hu-n! Kedd reggeltől szerda estig megállás nélkül követjük a legfontosabb eseményeket, legfrissebb eredményeket.

A támadók lőttek a termekben tartózkodó diákokra, de azokra is, akik igyekeztek elmenekülni, vagy az ablakon kimászva elhagyni az Egyetem területéről.

A támadást követően a tálibok tagadták, hogy résztvettek volna az akcióban. Órákkal később az Iszlám Állam viszont magára vállalta a vérengzést, ezzel akartak ugyanis üzenni a

„hitehagyott afgán kormányzatnak és vezetésnek”

A fegyveres erőknek végül sikerült végezniük az elkövetőkkel. Az afgán elnök, Asraf Ghani a keddi napra nemzeti gyásznapot hirdetett és kijelentette, hogy bosszút fognak állni az értelmetlen támadásért.

„Minden diákra rálőttek akit csak láttak, még azokra is akik elrohantak” – számolt be a CNN-nek egy szemtanú.

Nem ez volt az első ilyen akció a Iszlám Állam részéről Afganisztánban, egy hónappal ezelőtt 24 ember vesztette életét egy hasonló támadás során és 2018-ban ugyanezen az egyetemen többen meghaltak egy hasonló támadás során.

Hétfő este Bécsben történt terrortámadás ahol eddig 4 ember halálát erősítették meg a helyi hatóságok, legalább a merénylők egyike az Iszlám Állam tagja volt.

(CNN)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!