Íme az Európa-bajnokság álomcsapata és a 10 legszebb gólja - videó
Öt olasz és három angol a legjobb tizenegyben
Íme az Európa-bajnokság álomcsapata és a 10 legszebb gólja - videó

Forrás: Twitter / euro2020

2021. 07. 14.
A győztes olasz válogatottból öten kerültek be a vasárnap befejeződött labdarúgó Európa-bajnokság álomcsapatába. A tegnapi nap során az UEFA közzétette a torna tíz legszebb találatát is.

Megjelent a világhírű amerikai influencer, Ben Shapiro műve magyar nyelven! Cikkünk a könyvről ide, további részletek és a megrendelés pedig ide kattintva érhető el.

A torna legjobb csapatát 16 fős - volt játékosok, szövetségi kapitányok alkotta - technikai bizottság állított össze.

Érdekesség, hogy pályafutása során egyik játékos sem került be korábban az Európa-bajnokságon a torna csapatába.

Az álomcsapat nem is kezdődhetett volna mással, mint a döntő tizenegyespárbajának hősével Gianluigi Donnarummával, akit egyben a torna legjobb játékosának is választottak. A védelemben egyébként csak angol és olasz játékosok szerepelnek – nem maradhatott ki a fináléban eredményes Leoardo Bonucci, valamint a negyeddöntőben súlyos sérülést elszenvedő, addig egyébként kiválóan futballozó Leonardo Spinazzola sem. 

A középpályán az olasz karmester, Jorginho mellett a dán Pierre-Emil Höjbjerg és a mindössze 18 éves, spanyol Pedri található meg, a támadóknál pedig az olaszok lendületes szélsője Federico Chiesa, a belgák négy gólos támadója, Romelu Lukaku és az angolok húzóembere, Raheem Sterling került be.

Az Eb álomcsapata:

Gianluigi Donnarumma (olasz) - Kyle Walker (angol), Leonardo Bonucci (olasz), Harry Maguire (angol), Leonardo Spinazzola (olasz) - Jorginho (olasz), Pierre-Emile Höjbjerg (dán), Pedri (spanyol) - Federico Chiesa (olasz), Romelu Lukaku (belga), Raheem Sterling (angol)

Patrick Shick és Yarmolenko gólja is a 10 legszebb találat között

A tegnapi nap folyamán az UEFA közzétette a torna tíz legszebb találatát amik közül szavazással lehet kiválasztani a legszebbet. A 10 legszebb gól között van a csehek csatárának, Patrick Schicknek a félpályás bombagóla, Yarmolenko és Pogba kíváló tekerése, vagy Luka Modrics bámulatos mozdulata.

A tíz legszebb gól közé Cristiano Ronaldo magyarok-elleni találata is befért, aki végül a torna gólkirályaként zárt 5 góllal és egy gólpasszal.

 

A magyarok legszebb pillanatai

A magyar labdarúgó-szövetség is egy összefoglalóval emlékezett a hétvégén lezáruló Európa-najnokságra. Mondanunk sem kell: a videó minden egyes pillanata hidegrázós.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!