Hivatalos: Paivi Rasanen a Legfelsőbb Bíróság elé fog állni a Biblia idézése miatt
Mérföldkőnek számító ítélet lesz
Hivatalos: Paivi Rasanen a Legfelsőbb Bíróság elé fog állni a Biblia idézése miatt

Forrás: CNE

2024. 04. 19.
„Tovább fogok harcolni a szólásszabadságért a finn Legfelsőbb Bíróság előtt” – üzente Päivi Räsänen finn parlamenti képviselő, egykori belügyminiszter.

Mint közölte, a Legfelsőbb Bíróság ma bejelentette: jóváhagyja, hogy a főügyész fellebbezzen a Helsinki Fellebbviteli Bíróság egyhangú felmentő ítéletével szemben a korábban megfogalmazott vádakkal kapcsolatban.

„Nekem azonban békesség van a lelkemben, s készen állok rá, hogy továbbra is megvédjem a szólásszabadságot és a vallásszabadságot a Legfelsőbb Bíróság előtt, és ha kell, az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt is” – fogalmazott.

A Helsinki Fellebbviteli Bíróság 2023 novemberében hozott ítéletében elutasította az összes vádat, és megállapította, hogy Räsänen írásai és közleményeinek célja - az ügyészség álláspontjával szemben - nem az volt, hogy bárkit is rágalmazzon vagy bárkinek is a becsületét sértse, illetve kijelentései nem tartalmaznak semmi törvénybe ütközőt. Röviden megfogalmazva: legálisan idézett a Bibliából (Pál apostol rómaiakhoz írt levelének az első fejezetéből), illetve képviselte a keresztény álláspontot a homoszexualitás kérdésköre kapcsán.

A felmentő ítéletről és az eset előzményeiről ITT írtunk részletesen.

„A Legfelsőbb Bíróság felmentő ítélete erősebb jogi precedenst teremtene a véleménynyilvánítás és a vallásszabadság tekintetében, mint az alsóbb fokú bíróságok ítéletei. Ez jogi iránymutatásul szolgálna a jövőbeni hasonló vádakkal kapcsolatban. Emellett erősebb biztosítékot jelentene a keresztények szabadságára nézve, hogy a Biblia tanításairól beszélhessenek (szabadon). A Legfelsőbb Bíróság döntése hatással lenne az európai jogalkotásra, és hatással lenne más európai bíróságok döntéseire is” – tette hozzá.

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!