Harcba szállt Biden a gyerekek nemváltásáért: célba veszi az ezt akadályozó törvényeket
Az amerikai elnök aláírta a Tisztelet a Házasságnak című törvényt
Harcba szállt Biden a gyerekek nemváltásáért: célba veszi az ezt akadályozó törvényeket

Forrás: Wikipedia

2022. 12. 15.
Joe Biden amerikai elnök a héten aláírta a Tisztelet a Házzaságnak címre hallgató törvényt, amely a nevével ellentétben nem a házasság intézményének védelméről, hanem annak LMBTQ-ideológiával eltérített formájának népszerűsítéséről szól.

Az angolul Respect for Marriage néven futó törvényt azt a célt szolgálta, hogy a Legfelsőbb Bíróság ne tudjon az abortusz-szabályozáshoz hasonlóan a melegházasság ügyében is szabad kezet adni a szövetségi államoknak. Az új törvény ugyanis kötelezi az államokat, hogy mindenképpen ismerjenek el minden házasságot, amelyet egy másik tagállamban megkötöttek. 

Teljesen hasonló logika alapján próbálja meg most az Európai Unió is keresztülvinni a tagállamokon, hogy a más országokban szülőként és családként elismert LMBTQ-párokat ott is ismerjék el, ahol ezt a nemzeti törvényhozás egyébként nem tenné lehetővé. Erről a Hetek aktuális lapszámában cikket is írtunk, amelyet ide kattintva érhet el. 

A javaslat előterjesztői ráadásul meglehetősen cinikus módon a homoszexuális párokra szabott törvényt összekötötték a rasszok közötti házasság kérdésével, mintha a kettőnek bármi köze lenne egymáshoz. Ráadásul az új szabályozást számos republikánus képviselő és keresztény szervezet is bírálta, mivel az lehetőséget ad arra, hogy korlátozza az amerikai állampolgárok lelkiismereti és vallásszabadsághoz való jogát

 

Joe Biden ráadásul az aláírási beszédében kijelentette, hogy célba fogják venni mindazokat a törvényeket, amelyek eddig ellehetetlenítették a transznemű gyermekek számára a szükséges orvosi beavatkozásokat. 

A törvény elfogadásával kapcsolatban a fenti ellentmondások tükrében kifejezetten csalódást keltő, hogy azt nem csak a demokrata többség, de még egy tucatnyi republikánus szenátor is támogatta a szenátusban, ahogyan korábban számos képviselőjük a Képviselőházban is

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!