Győzelem: ejtették a vádat a brit nő ellen, aki abortuszklinika előtt imádkozott magában
A rendőrség bocsánatot is kért tőle
Győzelem: ejtették a vádat a brit nő ellen, aki abortuszklinika előtt imádkozott magában

Forrás: ADF UK

2023. 09. 25.
Isabel Vaughan-Spruce-t tavaly decemberben állították elő a rendőrök először, mert egy abortuszklinika előtt állt és magában imádkozott.

Az életpárti aktivista ellen egyszer már ejtették a vádakat, hogy megsértette volna a brit területvédelmi törvényt, amely szerint abortuszklinikák környékén többek között tilos hallhatóan imádkozni, tüntetni, transzparenseket feltartani.

Vaughan-Spruce idén márciusban újra egy abortuszklinika elé állt és magában imádkozott, ezért a rendőrök megint elvitték, pedig nem szegte meg a területvédelmi törvényt a tettével.

A hosszú hónapokon át tartó hercehurca és jogi küzdelem eredményeképpen most a Menet az életért szervezet vezetőjét ismét felmentették a vádak alól, sőt még bocsánatot is kért tőle a rendőrség, amiért hat hónapig tartott, hogy nyomozzanak az ügyében.

A döntésre azután került sor, hogy a közelmúltban a brit belügyminiszter a rendőröknek címzett levelében egyértelművé tette, hogy a csendes vagy néma ima önmagában nem törvényellenes, és jelezte, hogy nem kellene azért előállítaniuk embereket, mert csendben imádkoznak.

(CBN / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!