Felmentve: ejtették a vádakat az abortuszklinikánál tüntető brit pap és az életpárti aktivista ellen
Folytatódik a parlamenti vita az „imamentes övezetekről”
Felmentve: ejtették a vádakat az abortuszklinikánál tüntető brit pap és az életpárti aktivista ellen

Fotó: ADF UK

2023. 02. 17.
Felmentették a bíróságon Sean Gough-ot, aki a szólásszabadságért demonstrált egy brit abortuszklinika előtt, és Isabel Vaughan-Spruce-t, egy abortuszellenes szervezet igazgatóját.

Ahogy arról beszámoltunk,  a Menet az Életért (MFL) igazgatóját tavaly decemberben tartóztatták le, miután valaki panaszt tett ellene amiatt, hogy az “imamentes övezetté” nyilvánított abortuszklinika előtt álldogált többször is, és ezzel megszegte a közterületvédelmi törvényt.

Sean Gough birminghami pap idén februárban demonstrált transzparenssel a kezében egy abortuszklinika előtt a szólásszabadságért, és egy régi “a meg nem születettek élete számít” matrica volt a kocsiján, ezért előállították, majd később ejtették az ellene felhozott vádakat.

A brit jogszabály alapján az abortuszklinikák közelében tilos többek között hallhatóan imádkozni, tiltakozni, szórólapokat osztogatni vagy plakátokat kihelyezni.

Gough és Vaughan-Spruce kezdeményezte az ügye kivizsgálását és kérték, hogy bíróság állapítsa meg, hogy jogellenes dolog-e abortuszklinikák előtt gondolatban imádkozni, illetve a szólásszabadságért demonstrálni.

A katolikus papot és az életpárti aktivistát nem találta bűnösnek a bíróság, tehát egyikük sem lett büntetett előéletű.

Örülök, hogy ejtették az ellenem felhozott vádakat ma, és a nevemet is tisztázták. Kiállok azon hitem mellett, hogy a meg nem született életek számítanak. De bárhogy is vélekedik valaki az abortuszról, abban mindannyian egyetérthetünk, hogy demokratikus országban nem vádolhatnak meg embereket gondolatbűncselekményekért”

- mondta Sean Gough.

A Gough-ot és Vaughan-Spruce-t képviselő keresztény jogvédő szervezet szerint a brit parlamentben továbbra is folytatódni fog a vita az “imamentes övezetek” bevezetéséről.

Elképesztő, hogy 2023-ban az Egyesült Királyságban becsületes embereket büntetőeljárás alá vonnak pusztán azért, mert gondolatban imádkoztak”

- tette hozzá az ADF UK igazgatója, Ryan Christopher.

(Christian Today / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!