Gyorshír: Pert nyert a Hit Gyülekezete az Átlátszóval szemben
Gyorshír: Pert nyert a Hit Gyülekezete az Átlátszóval szemben

Forrás: ATV/Linkedin

2020. 12. 03.
A Fővárosi Ítélőtábla december 3-án meghozott jogerős ítéletében kötelezte az atlatszo.hu szerkesztőségét, hogy 5 napon belül tegye közzé azt a helyreigazító közleményt, az erről szóló cikkük címe alatt, miszerint valótlanul állították, hogy a gyülekezeti vagyonból Németh Sándor magánvagyona lett.

Az Ítélőtábla indokolásában teljes mértékben elfogadta a Hit Gyülekezete által előadott tényeket: a helyreigazítani kért közlés („a gyülekezeti vagyonból magánvagyon lett”) tényállítás, az alperesek pedig ennek a valódiságát nem tudták bizonyítani. Úgy ítélték meg, hogy a gyülekezet által beadott okiratokból egyértelműen kiderül, miszerint Németh Sándor vezető lelkész nem a gyülekezeti vagyon kárára szerezett tulajdonrészt az ATV-ben.

„Egy olyan koncepcionális cikkről született most döntés, ami vagyoni visszaélésekkel vádolta a Hit Gyülekezetét és annak vezetőjét. A bíróság most erről, a Bartus László könyvére épülő prekoncepcióról állapította meg, hogy nem felel meg a valóságnak. A tényszerű és jogerős döntés azért is fontos, mert egy hasonló tartalmú cikk ügyében a Magyar Hang ezen állítását nemrég egy másik ítélet véleménynek minősítette”

– mondta Németh Tibor, az egyház jogi képviselője.
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!