Gyerekpornó-botrány a Netflixnél: kisfiúktól kért meztelen fotókat a sztár
Korábban Joe Bidennel szervezett Instagram-interjút az influencer
Gyerekpornó-botrány a Netflixnél: kisfiúktól kért meztelen fotókat a sztár

Forrás: Youtube/Netflix

2020. 09. 18.
Sorra robbannak a bombák a Netflix körül: legutóbb a 'Cukorfalatok' című film kapcsán volt általános felháborodás (tini lányok erotikus táncáról, kísérletezéséről szól az alkotás), most pedig a 'A pompom csapat' néven futó dokusorozat egyik sztárját, Jerry Harrist tartóztatták le, miután gyermekpornográfiával vádolták meg a híres celebet. 

Jerry Harris idén januárban robbant be a köztudatba, miután szerepelt egy pompom csapatot bemutató dokumentum-sorozatban a Netflixnél. Ismertsége ugyanakkor ezen túlmutat, TikTokon 630 ezren, Instagramon 1,2 millióan követik. Júniusban a Variety-nek adott interjújában arról beszélt, hogy fekete homoszexuális ikonként példakép szeretne lenni azon fiatalok számára, akik küszködnek saját szexualitásukkal. 

Az FBI ugyanakkor most azért tartóztatta le és emelt vádat Jerry Harris ellen, mert a 21 éves férfi állítólag többek között egy 13 éves fiú ikerpárt vett rá arra, hogy készítsen magáról szexuális tartalmú képeket és videókat, majd viszonyt is szeretett volna a kisfiúkkal. Ezt a tényt a bírósági iratok szerint Harris elismerte, de a szóvivője tagadta az ellene felhozott vádakat.

A Snapchaten kért szexfotókat

A Charlie és Sean néven megnevezett áldozatokat Harris több mint egy éven át zaklatta hol online, hol a pompom-versenyek alkalmával. Ez idő alatt a sztár 19-20 éves volt. 

A vád szerint a szóban forgó 13 éves áldozatok mellett még 10-15 olyan gyermek van, akitől Harris szexuális tartalmú felvételeket kért és kapott a Snapchat alkalmazáson keresztül.

Harris végig tudta, hogy kiskorúakkal van kapcsolatban, egy 17 éves áldozatának még fizetett is a képekért, míg egy 15 éves áldozatával pedig viszonya is volt egy pompom-verseny során. 

Ha beigazolódnak a vádak, Harris akár 30 évre rács mögé kerülhet. 

A Netflix-sztárja a sorozatot követően olyannyira berobbant a köztudatba, hogy júniusban még Instagram-interjút is szervezhetett a demokrata elnökjelölttel, Joe Bidennel. A posztot azóta törölték a csatornájáról. A beszélgetés annak a kampánynak a része volt, amely során a Biden-kampány fiatalokat igyekezett elérni, hogy részt vegyenek a novemberi voksoláson. 

A pompom csapat névet futó sorozat a Navarro iskola pompom csapatának küzdelmeit mutatja be. Az Egyesült Államokban nagyon népszerű lett, két Emmy díjat is nyert az alkotás. 

A Netflix másik nagy vihart kavart filmjéről, és pedofíliát érintő botrányáról a Hetek aktuális lapszámában foglalkoztunk. A Cukorfalatok címen futó alkotás után rengetegen visszamondták Netflix-előfizetésüket, több politikus is felszólalt a streaming-szolgáltató ellen. 

(RT, Deadline, Page Six, Buzzfeed)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!