Fotó: Kissé vörösre sikerült Károly király első hivatalos portréja
Fotó: Kissé vörösre sikerült Károly király első hivatalos portréja

X/Mario Nawfal

2024. 05. 15.
Kedden Károly király bemutatta a róla készült új, mondhatni forma bontó hivatalos portrét, amelyet Jonathan Yeo művész készített. A portré Károlyt a walesi gárda egyenruhájában ábrázolja, amelynek 1975-ben lett az ezredese.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek: a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

„Megtiszteltetés és öröm volt a The Drapers' Company megbízásából megfesteni Őfelsége, a király e portréját, amely az első, amit koronázása óta bemutattak” - fogalmazott Yeo a királyi család hivatalos Instagram-oldalán megosztott nyilatkozatában. „Amikor elkezdtem ezt a projektet, Őfelsége a király még Ő Királyi Felsége, a walesi herceg volt, és akár egy pillangó, a válla felett röpködve festettem le, (és) ez a portré azzal párhuzamosan bontakozott ki, ahogy az ’alany’ közéletünkben betöltött szerepe átalakult.”

A portréra reagálva Mario Nawfal influenszer igen találóan közölte, hogy „Miközben háború dúl szerte a világon, az angol király új hivatalos portréján vörös festéktengerben fuldoklik.”

(New York Post / Hetek)

.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!