Kínos hiba: III. Károlyt Franciaország uralkodójaként tüntették fel a brit imakönyvekben, le kellett állítani a gyártást
Kínos hiba: III. Károlyt Franciaország uralkodójaként tüntették fel a brit imakönyvekben, le kellett állítani a gyártást

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 04. 03.
A brit imakönyv (BCP) legújabb kiadásának le kellett állítani a gyártását, miután kiderült, hogy valaki III. Károly nevét írta be I. Erzsébetének a helyére, így a király a könyv szerint Franciaország és Írország uralkodója is lett.

II. Erzsébet halála után a Cambridge University Press-t felkérték, hogy módosítsa a könyv szövegét III. Károly trónra lépésére tekintettel, de a szerkesztés során valahol homokszem kerülhetett a gépezetbe.

A királyt hibásan Anglia, Franciaország és Írország uralkodójaként tüntették fel, és a felsorolásból kihagyták Skóciát és Wales-t.

A kiadó sajnálatát fejezte ki a hiba miatt.

Hamarosan új kiadás fog megjelenni, hogy kijavítsuk a hibát. Bárkinek, aki kéri, kicseréljük [a könyvet], vagy visszatérítjük az árát”

- nyilatkozta a Cambridge University Press szóvivője.

(Premier Christian News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!