Felemásan emlékeznek a franciák, hogy volt-e rasszizmus a Puskás Arénában
Felemásan emlékeznek a franciák, hogy volt-e rasszizmus a Puskás Arénában

forrás: MLSZ.hu

2021. 06. 21.
Az UEFA rasszista megnyilvánulások miatt vizsgálja a Magyarország-Franciaország EB-meccset, ahol állítólag a magyar szurkolók huhogással provokálták a franciák két csatárát, Mbappét és Benzemát. A vádat azonban épp a francia csapat balhátvédje, Lucas Digne igyekezett cáfolni.

Nem akar lemaradni a Hetek legújabb kisfilmjeiről, podcast-adásairól? Iratkozzon fel Youtube csatornánkra itt!

Digne, aki a Németország ellen még lépett pályára, a Magyarország elleni mérkőzést azonban már végigjátszotta. A hétfői hivatalos sajtótájékoztatón őt kérdezhették az újságírók a meccsel és a francia válogatott további szereplésével kapcsolatban. Igyekezett kiemelni, milyen remek hangulat uralkodott Puskás Arénában és újságírói kérdésre cáfolta, hogy részesei lettek volna bármiféle rasszista atrocitásnak.

„Fantasztikus átélni, hogy a futball visszatér a stadionokba, még ha a hangzavar miatt a pályán nehezebben is kommunikáltunk, a mérkőzés végére kicsit be is rekedtem.

Hogy hallottunk-e rasszista hangokat? Egyáltalán nem. Paul Pogba és N’Golo Kanté sem panaszkodott rá.”

Ahogy azt korábban megírtuk, a múltheti Portugália elleni mérkőzés után a FARE, vagyis a Labdarúgás a Rasszizmus Ellen nevű szervezet az európai szövetséghez fordult, mert a Budapestre delegált megfigyelőjük olyan transzparenseket - többek között ANTI LMBTQ lepedő- látott a meccsen, amelyekkel "megsértették az LMBQT-közösség jogait". Piara Power, a FARE ügyvezető igazgatója elmondta, hogy szerint a magyarországi helyzet problémás és határozottabb fellépésre van szükség ahhoz, hogy az egyetemes jogok minden tekintetben érvényesüljenek.

(hetek/NSO)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!