Ez hihetetlen: úgy tűnik, tovább folytatódik Päivi Räsänen évek óta húzódó pere
Harmad fokra vinnék a finn képviselő ügyét
Ez hihetetlen: úgy tűnik, tovább folytatódik Päivi Räsänen évek óta húzódó pere

Forrás: X/Paul Coleman

2023. 11. 15.
"Komolyan" fontolgatja a finn államügyész, Anu Mantila, hogy a Legfelsőbb Bíróságon is megtámadja Päivi Räsänent, amiért bibliai világnézetének mert hangot adni a nyilvánosság előtt, miután a finn képviselőt a kerületi bíróság után a fellebbviteli bíróság is felmentette minden vádpont alól. 

Megjelent a Hetek Képbehozó magazinja, címe: „Keresztünk – Nyugaton a helyzet változó”. A kiadványban európai gyülekezetvezetők, meghurcolt keresztények, ismert bibliatanítók világítanak rá arra, hogyan változott meg a hívők megítélése nyugaton. A bookazine 4990 Ft helyett 3490 Ft a hetek.hu/konyvek oldalon.

Finn sajtóhírek szerint valószínűsíthető, hogy a finn államügyész nem nyugszik bele Päivi Räsänen felmentő ítéletébe és a Legfelsőbb Bíróságig menne, hogy elégtételt vegyen azért többek között, hogy a finn képviselő a Twitteren merte idézni Pál Apostol homoszexualitással kapcsolatos bibliai kijelentéseit. 

Ahogyan azt a Hetek is megírta, négy évnyi pereskedést követően a fellebbviteli bíróság is felmentette a finn képviselőt a kisebbség elleni gyűlöletkeltés és uszítás vádpontjai alól, ez a finn igazságszolgáltatásban a másodfoknak felel meg. 

 

Päivi és az ügyvédje is arra számít viszont, hogy az államügyész a második felmentő ítélet után sem hagyja annyiban, hanem továbbmegy és harmadik fokon is támadásba lendül. A döntés abból a szempontból meglepő lenne, hogy lényegében semmilyen új bizonyíték, vagy körülmény nem áll fent, ami ezt indokolná - abból a szempontból viszont nem, hogy Päivi szerint eleve nem az elmarasztaló ítélet az ügyészség célja, hanem az elrettentés az évekig húzódó bírósági meghurcoltatással. 

(CNE)

Képbehozó

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!