Európai Szuperliga: Sorra lépnek vissza a klubok
Az éjszaka folyamán mind a hat angol alakulat visszavonuló fújt
Európai Szuperliga: Sorra lépnek vissza a klubok

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 04. 21.
Alig két napja, hogy életre hívták a Bajnokok Ligája utódjaként aposztrofált Európai Szuperligát, de a csapatok több mint fele visszavonulót fújt. Több klubvezető már le is mondott a tisztségéről, és több tulajdonos igyekezett sajnálatát kifejezni a szurkolói felé.

A tegnapi folyamán egyre több szakvezető és labdarúgó fejtette ki véleményét az idén augusztusra kitűzött szuperbajnokságról. A szurkolói csoportok szintén kritikákat fogalmaztak meg a tervezett ESL-lel szemben. A kedd este meccset játszó Chelsea csapatbuszát például megtámadták a saját szurkolói. Az esetet követően a csapat legendás hálóőre próbálta lenyugtatni a kedélyeket:

A Liverpool válogatott csapatkapitánya, Jordan Henderson egy közleményt adott ki, ahol a csapattársaival karöltve arra kérte az klub vezetőit, hogy gondolják át a döntésüket. Nem kellett sokat várnia, a Manchester City által indított dominó-effektus pár óra alatt elért Liverpoolba is, sőt mind a hat angol klub visszalépett a Szuperligában való indulás lehetőségétől.

 

Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője filozófikusan az alábbi megjegyzést tette a Szueperligára vonatkozóan: 

"Az nem sport, ahol az erőfeszítés és a siker között nincs kapcsolat. Az nem sport, ahol a siker garantált. Az nem sport, ahol nem számít, hogy veszítesz."

Az elsőként visszalépő Manchester City egy rövid közleméányben fejtette ki miért marad távol a Szuperligától:

"A Manchester City Football Club megerősíti, hogy hivatalosan is elindította az Európai Szuperligából való kilépését."

A maradó klubok kitartanak az Szuperliga indítása mellett

A labdarúgó Európai Szuperliga (ESL) szerda hajnalban közleményben reagált az angol klubok  lépésére, és az induklásukban arra hivatkoztak, hogy "átalakítják a terveket".

"A jelenlegi körülmények között át kell gondolnunk azokat a lépéseket, amelyek a legmegfelelőbbek ahhoz, hogy átalakítsuk a tervezett sorozatot.

A mi javaslatunknak az a célja, hogy lehetővé tegye a sportág fejlődését, miközben erőforrásokat és stabilitást generál a teljes futballpiramis számára, ideértve azoknak a pénzügyi nehézségeknek a leküzdését, amelyeket a labdarúgás közössége a világjárvány következtében tapasztalt" - áll a közleményben. 

A Szuperligából való távozásról a hat angol csapat mellett, már az olasz Inter  közleményt adott ki, ahogy a sajtóinfomációk szerint az a spanyol Atlético Madrid, az FC Barcelona is órákon belül kiléphet.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!