Erdogan: Hé Nyugat! Újra akarod kezdeni a kereszt és félhold háborúját? Állunk elébe!
Hamasz-párti tömegtüntetésen szólalt fel a török elnök
Erdogan: Hé Nyugat! Újra akarod kezdeni a kereszt és félhold háborúját? Állunk elébe!

Forrás: X/TRT

2023. 10. 29.
Százezres Hamasz-párti tüntetésen szólalt fel Törökországban Recep Tayyip Erdogan török államfő, aki a rendezvény egy pontján lényegében kilátásba helyezte a "kereszt" és a "félhold" globális háborúját. 

Hatalmas tömeg előtt gyalázta Izraelt, dicsőítette a Hamaszt és fenyegette meg a teljes Nyugatot a török államfő. A rendezvényt a palesztinok, és a Hamasz melletti kiállás jegyében rendezték meg. 

 

 

Ezen Erdogan többek között a következőket mondta: "Izrael, hogyan kerültetek ide? Ti megszállók vagytok! Nem egy állam vagytok, hanem egy csoport. A Nyugat tartozik nektek, de Törökország nem!"

Később a török elnök megismételte a parlamentben tett kijelentését, miszerint a Hamasz nem egy terrorszervezet. 

"Hé, Nyugat, hozzád beszélek! Háborút akarsz a kereszt és a félhold között? Akkor tudjátok meg, ez a nép él, ez a nép szilárdan áll."

Később így folytatta: a mohamedán hadseregünk egy este meglepetésként megjelenhet Palesztina népét támogatva. Hamarosan látjuk majd, hogy a kereszt megtörik az iszlám félhold alatt.

 

 

Szavaira a tömeg azt kezdte skandálni, hogy: a török hadsereget Gázába.

(X)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!