Engedélyezi a homoszexuális házasságot a skót egyház
Engedélyezi a homoszexuális házasságot a skót egyház

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 05. 24.
Skócia legnagyobb vallási közösségében már a lelkészek is összeadhatják az azonos nemű párokat.

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Engedélyezte a protestáns skót egyház az azonos neműek házasságát – írja a The Guardianre hivatkozva az rtl.hu. Az egyház közgyűlése 274 szavazattal voksolta meg a döntést, 136-an szavaztak ellene.

A döntés hírére több lelkész is bejelentette, hogy nagyon szívesen összeadna azonos nemű párokat – köztük James Bissett, a brit királyi légierő hivatalos lelkésze. 

Következő lépésként átírják az egyház liturgiáját, hogy az a házasodó felekre ne férjként és feleségként hivatkozzon. 

A döntéssel az egyház az Egyesült Királyság legnagyobb vallási közössége lesz, ami engedélyezi az azonos neműek frigyét. 

(Hetek / rtl.hu)

hetek

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!