Elvágott torokkal is a feleségét bátorította - brutális támadások az indiai keresztények ellen
A hindu szélsőségesek nem nyugszanak, amíg át nem rajzolják az ország vallási térképét
Elvágott torokkal is a feleségét bátorította - brutális támadások az indiai keresztények ellen

Forrás: Shutterstcok/Puzzlepix

2020. 09. 08.
A Persecution Relief emberi jogi szervezet friss jelentése szerint a négy hónapos karantén ellenére az indiai keresztényeket egyre intenzívebb vallási indíttatású üldözés éri, miközben Narendra Modi miniszterelnök és hindu kormánya azon dolgozik, hogy homogén, azaz teljes mértékben hindu országot faragjon Indiából.

Az országban a jelentés tanúsága szerint négy állam a legveszélyesebb a helyi keresztények számára, Dzshárkhand, Uttar Prades,Tamilnádu és Cshattíszgarh,ahol verések, letartóztatások, templomrombolások és gyilkosságok rendszeresen érik őket hívő életmódjuk miatt.  

"’Közösségi diszharmónia keltés’ miatt gyakran hívnak rendőrt keresztényekre, akiket le is tartóztatnak, amiért hitükkel ’problémákat okoznak’” 

- jelentette ki Todd Nettleton, a Mártírok Hangja szervezet munkatársa egy, a CBN Newsnak adott interjújában. 

Az év első felében összesen 293 keresztény-ellenes támadást rögzített a Persecution Relief szervezet, ami a tavalyi évhez képest megdöbbentő, 40 százalékos emelkedést mutat. 

Hindu banda végzett egy keresztény hitre tért férfivel

Az egyik ilyen alkalommal, június 7-én féltucat éles és házi készítésű fegyverekkel felszerelt hindu szélsőséges rontott rá egy keresztény hitre tért férfire otthonában, súlyosan megverték és elvágták a torkát. Haláltusája közben arra buzdította nejét, hogyha ő meg is hal, azért ő maradjon erős Jézus Krisztusba vetett hitében. Haragjukat az keltette fel, hogy nem csak hogy el merte hagyni a hindu hitet, de még "nem átallotta" három fivérét is megnyerni Jézus követésére.

Az elmúlt hét év során India a 31. helyről a tizedikre kúszott fel az Open Doors keresztényüldözést monitorozó szervezet keresztények számára legveszélyesebb országokat rangsoroló listáján. 

India miniszterelnökét, Narendra Modi, és hindu kormányát gyakran éri vád, hogy „hinduizálni” akarják az országot, melynek alkotmánya elvileg garantálja a vallásszabadságot. Az indiai kormány igyekszik olyan törvényt átvinni, amely az összes indiai államban megtiltaná a vallások közötti áttérést. Jelenleg az ország 29 államából nyolcban léptettek életbe hasonló rendelkezéseket.  

Nem csak a keresztényekre helyezedik óriási nyomás, a muszlimokat is presszionálják, akiknek tavaly óta törvénykiegészítéssel nehezítették meg az állampolgársághoz jutást. 

Indiát több mint hét évtizeden keresztül tartotta össze szekuláris alkotmánya, gazdag kultúrája és pluralisztikus értékei, most azonban több emberi jogi szervezet is megegyezik abban, hogy Modi alatt egyre erősödik egy kampány, ami hindu nemzetté akarja tenni az országot.

Aggodalmukat egy vezető kormánytisztviselő is megerősítette, aki korábban kijelentette, 2021 december 31-re „keresztény-, és muszlimmentes” ország lesz Indiából, vagy áttérés, vagy pedig kiutasítás útján. 

(CBN)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!