hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egy indiai megagyülekezet nem mindennapi története
Az 52 napos csoda
Egy indiai megagyülekezet nem mindennapi története

Forrás: Twitter / Calvary Temple Church

2020. 07. 15.
Évről évre olvashatjuk a vallásszabadságot védő szervezetek beszámolóiból, hogyan lehetetlenítik el a keresztények helyzetét egyre több országban szerte a világon. Vannak azonban bátorító történetek: eltökélt hívők, akik az ellenszélben is mernek nagyot álmodni.

Napjainkban az evangéliumi kereszténységet ugrásszerű növekedés jellemzi több távol-keleti országban, annak ellenére, hogy a hívő közösségek nem kevés helyen komoly üldöztetéseknek vannak kitéve – ahogy erről az Open Doors éves jelentéseiből rendszeresen tájékozódhatunk. A nehezített körülmények azonban nem jelentenek akadályt az indiai, Haidarábád városában működő Calvary Temple me­gagyülekezetnek, továbbra is dinamikusan hódítanak az evangélium üzenetével – immár 25 éve. 

A Calvary Temple közösség alapítójának és vezetőjének, Satish Kumarnak története a kilencvenes évekig nyúlik vissza.

Satish hindu hátterű családból származik, fiatalként egyáltalán nem tartották mintagyereknek: hamar a dohány és a szerencsejáték bűvöletében találta magát. Viselkedése annyira kétségbe ejtette szüleit, hogy édesanyja többször is hangot adott elkeseredettségének, és fejéhez vágta: „kár volt megszülnöm téged, szégyent hozol a családra!”.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!