Előzött a TikTok: Amerikában már többen nézik felhasználóarányosan, mint a YouTube-ot
Előzött a TikTok: Amerikában már többen nézik felhasználóarányosan, mint a YouTube-ot

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 09. 07.
Az egy felhasználóra jutó átlagos nézettségi idő alapján már több időt töltenek az emberek a TikTok felületén, mint a korábban verhetetlennek hitt YouTube-on.  A kínai app felhasználói bázisa ettől függetlenül is elképesztő ütemben növekszik.

A TikTok az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is meghaladta  a YouTubeot átlagos nézettségi időben– állapította meg egy új kutatás

A YouTube össznézettsége azonban még nincs veszélyben, köszönhetően a felhasználói számainak. A google videómegosztó oldalát havi szinten több mint kétmilliárdan keresik fel, a TikTok-ot ehhez képest "csupán" 700 millióan.

Az elemzők szerint a két app közötti különbség lényege, hogy a 2005-ben alapított YouTube szinte minden internetezőt elér így vagy úgy, köztük azokat a korcsoportokat is, akik egyébként nem túl gyakori és nem elkötelezett internethasználók. A TikTok ehhez képest inkább a fiatalok körében népszerű, ők pedig sokkal több időt töltenek a neten. A felhasználóik aktivitása és az alkalmazás böngészésével eltöltött idejük már az eddig egyeduralkodó Facebook számait közelíti.

A TikTok 2020 óta a leggyakrabban letöltött app az egész világon, és a cég rengeteg energiát és pénzt ölt az új felhasználók megszólításába. Eddig sokan úgy gondolták, az alkalmazás nem lesz sokáig tényező, az egyre gyorsabb növekedés azonban nem erről árulkodik.

A TikTok átlagos, felhasználókénti nézettségéhez hozzátartozik, hogy ezt az időtartamot csak Androidon mérték, a kínai piac pedig egyáltalán nem szerepelt a vizsgálatban. Ez azért is lenne hangsúlyos, mert ott eleve ez az app a legtöbbet használt.

(MTI/NME)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!