Elnémította a világ egyik vezető életpárti oldalát a YouTube
Egyik napról a másikra törölték a LifeSiteNews összes videóját
Elnémította a világ egyik vezető életpárti oldalát a YouTube

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 02. 11.
Teljesen elnémította a YouTube videómegosztó oldal a világ egyik vezető keresztény életpárti csatornája, a LifeSiteNews oldalát, egyik napról a másikra törölve minden videójukat. A csatornának több, mint 300 ezer feliratkozója volt. A videomegosztó a hírek szerint nem indokolta meg lépését.

A techóriás korábban már egy-két videónál a felhasználói feltételek megsértése miatt egy-egy hetekre felfüggesztette a szókimondóan abortusz-ellenes felületet, azonban most úgy tűnik, teljesen törölték az oldalt a YouTube cenzorai. 

“A YouTube teljesen eltávolította a LifeSiteNews YouTube csatornáját,. Ez nem ideiglenes tiltás, minden egyes videónk teljesen eltűnt. Hála Istennek vannak másolataink róluk, de ez azt jelenti, hogy többszáz ezer ember veszítette el a hozzáférést az igazságot közvetítő tartalmainkhoz."

- írták.

A LifeSite nem az egyetlen keresztény felület, amely az élettel, családdal, nemi identitással kapcsolatos konzervatív nézetei miatt törlésre kerül. Ahogy azt korábban megírtuk, a Focus on the Family és egy katolikus híroldal is hasonló elbánást tapasztalt a közelmúltban, de a főáramú gondolkodással szembemenő tartalmakat megosztó oldalak elnémítása Donald Trump volt elnök fiókjainak végleges törlésével kiterjedt.

A konzervatív tartalmakat megosztó oldalak ezentúl számíthatnak arra, hogy a Facebook, a Twitter, a Youtube vagy akár a Google bármikor dönthet arról, hogy kivonja őket az egyenletből, "likvidálja" őket az online térből a béke és a tolerancia nevében.

Magántulajdonban levő cégekként ezt természetesen megtehetik, azonban rendkívül aggályos, hogy a szólásszabadság súlyos megsértésével a vitás kérdésekben egyetlen ideológiai oldalnak hagy csak lassan életteret.

A LifeSite oldal szerint a YouTube döntése

azt sugallja, hogy az abortusz-kérdésnek csak egy oldala van, és az életpártiak gyűlölködők és intoleránsak.

Azt gondolná az ember, hogy a különböző nézeteknek való teret engedés az informált döntések elősegítésére egyértelmű irányvonal, azonban napjaink konzervatív-ellenes, keresztényellenes közösségi média platformjain nem ez a helyzet. 

(LifeSite/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!