Férfinak nevezte Biden transznemű miniszterhelyettesét egy keresztény magazin, azonnal blokkolta a Twitter
A Focus on the Family családvédő szervezet híroldala a techóriás szerint "gyűlöletkeltő tartalmat" osztott meg
Férfinak nevezte Biden transznemű miniszterhelyettesét egy keresztény magazin, azonnal blokkolta a Twitter

Forrás: Youtube/CBS Philly

2021. 02. 01.
Felfüggesztette a Twitter egy evangéliumi keresztény szervezet, a Focus on the Family magazinja, a The Daily Citizen oldalát egy január 19-ei bejegyzése miatt, melyben úgy mutatta be Biden elnök helyettes egészségügyminiszterét, Rachel Levine-t, mint "transznemű nő, azaz, férfi, aki nőnek hiszi magát". 

A Twitter a szervezetnek küldött indoklásában kijelentette, hogy a bejegyzés megsértette a felület "gyűlöletkeltő magatartás" elleni szabályait.

"Nem buzdíthat más emberekkel szembeni erőszakra, nem fenyegethet vagy zaklathat senkit faji, etnikai hovatartozás, nemzeti származás, szexuális irányultság, nem, nemi identitás, vallási hovatartozás, életkor, fogyatékosság vagy súlyos betegség alapján,"

- írták a The Daily Citizennek címzett emailjükben.

A magazin fellebbezett a Twitter döntése ellen, mondván, ők egyáltalán nem buzdítottak erőszakra és soha nem is tennének ilyet. 

"Egyszerűen csak elmagyaráztuk olvasóinknak a kinevezést és meghatároztuk, kik a transznemű nők - férfinak született személyek, akik nőnek hiszik magukat attól függetlenül, hogy kaptak-e hormonkezelést, vagy átműtötték volna őket"

- válaszoltak a vádakra, majd hozzátették a Twitter azzal, hogy blokkolta oldalukat vallási hovatartozásuk miatt diszkriminálta őket, gyakorlatilag megszegve saját irányelveiket.

A techóriás elutasította a fellebbezést, és kijelentették, a fiók egészen addig blokkolva marad, amíg el nem távolítják a kifogásolt bejegyzést.

Jim Daly, a Focus on the Family igazgatója szerint Biden régóta emlegeti az egység szükségességét, de hivatalba lépése óta olyan tevékenységet folytat, ami uniformitást követel.

"Úgy tűnik nincs helye meggyőződésen alapuló egyet nem értésnek. Vagy együttműködik az ember, vagy elhallgattatják"

A Twitter ugyanezen okokból felfüggesztette a LifeSiteNews életpárti híroldal és a CatholicWorldReport híroldalak fiókjait is.

(Disrn/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!