Elméjével irányítja a videójátékokat Elon Musk chippel felturbózott majma
A Neuralink implantátumát korábban disznón tesztelte a milliárdos
Elméjével irányítja a videójátékokat Elon Musk chippel felturbózott majma

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 02. 02.
Elon Musk agyi implantátumát, melyet főképp arra tervezett, hogy az embereknek segítsen "nem lemaradni a gépekkel szemben", szeptemberben egy Gertrude nevű disznón demonstrálta, most azonban állítja, megtanított vele egy majmot videójátékokat játszani.

Ahogy azt korábbi cikkünkben megírtuk, Musk emberi koponyába ültetendő, pénzérménél valamivel nagyobb méretű eszközt tervez, ahonnan extravékony vezetékek vezetnének egyenesen az agyba. A szerkezet egyik korábbi verziója a fül mögé került volna, hasonlóan a hallókészülékekhez.

Számítógépes chip implantátumokkal segítené az idegi rendellenességek kezelését – melyek egy nap olyan erőteljesek lehetnek, hogy lehetővé tegyék, hogy az emberiség nem maradjon le a jövő szuperintelligens robotjaival és számítógépeivel szemben.

A milliárdost a San Franciscó-i székhelyű Neuralink fejlesztésének legfrissebb fejleményeiről kérdezték a Clubhouse felületén.

"Van egy majmunk, akinek vezeték nélküli implantátum van a koponyájában, apró vezetékekkel, és aki képes az agyával videójátékokat játszani"

- mondta Musk több ezer hallgatónak - "Nem látja, hol van az implantátum, boldog majom. Nálunk vannak a világ legszebb majomlétesítményei. 

Azt szeretnénk, ha mind-mind képesek lennének agyi pingpongot játszani."

Musk nettó vagyona 2021. január hetedikén 188 milliárd dollárra gyarapodott, így most már elmondhatja magáról, hogy nincs nála gazdagabb ember a világon. A Tesla főnöke az Amazon alapítóját, a nagyjából 184 milliárd dolláros nettó vagyonnal rendelkező Jeff Bezost taszította le a trónról, aki 2017 óta vezette a leggazdagabb embereket számon tartó listát.

Elon Muskról megjelent portré hetilap cikkünket ezen a linken olvashatja.

(Bloomberg/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!