Ellehetetlenül az evangelizáció? Újabb keresztényellenes törvényt fogadtak el Indiában
Ellehetetlenül az evangelizáció? Újabb keresztényellenes törvényt fogadtak el Indiában

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 08. 16.
Az észak-indiai Himácsal Prades állam keresztény közössége panaszt emelt az állam legfelsőbb bíróságán a hindu nacionalista Indiai Néppárt (BJP) kezdeményezésére elfogadott, a tömeges térítést tiltó törvény ellen.

A felperesek szóvivője azzal érvelt, hogy a törvény felesleges, mivel már korábban is volt a térítések tilalmára vonatkozó jogszabály. Hozzátette, hogy a BJP az új szabályozással mindössze néhány hónappal a választások előtt azt próbálja bizonygatni, hogy komolyan veszi az úgynevezett vallásváltoztatások tilalmát szolgáló törvényeket.

Az új jogszabály kettő vagy több ember egyidejű áttéréseként határozza meg a tömeges térítés tényállását.

Ezenfelül az erőszakkal vagy megtévesztéssel történő hittérítés esetében a maximális büntetési tételt a korábbi hét év börtönről tízre emeli.

Narendra Modi indiai kormányfő országot kormányzó pártja heves szorgalmazója a vallásváltoztatások tilalmáról szóló törvényeknek, és már tíz, a BJP által irányított tagállamban sikerült bevezetnie hasonló szabályozást.

Himácsal Prades 6,8 millió lakosának 95 százaléka hindu, 2,1 százaléka muszlim és mindössze 0,18 százaléka keresztény. A Himalája hegyvidékén található tagállam ad otthont a kínai uralom elleni elbukott tibeti lázadás nyomán 1959-ben elmenekült dalai lámának is.

(Hetek /MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!