Elképesztő felvétel: az orvosok szeme láttára hurcolták a túszokat Gáza legnagyobb kórházába
A személyzet egészen eddig tagadta a terroristák jelenlétét az intézményben
Elképesztő felvétel: az orvosok szeme láttára hurcolták a túszokat Gáza legnagyobb kórházába

Forrás: X/IDF

2023. 11. 20.
Miközben a nemzetközi sajtónak nyilatkozva a Shifa kórház dolgozói és orvosai tagadták, hogy a Hamasz terrorista központként használná az egészségügyi intézményt, az Izraeli Védelmi Erők egyre több bizonyítékot tesznek közzé arról, hogy nem csak fegyvereket tároltak ott, és alagutakat építettek a kórház alá, de még a túszok egy részét is ide cipelték az október 7-ei mészárlás után. 

Közzétette az izraeli hadsereg azokat a felvételeket, amelyek az október 7-ei történéseket mutatják Gáza legnagyobb kórházában, a Shifában. A biztonsági kamerák képein jól látható, hogy a Hamasz terroristái egy nepáli és egy thai túszt a kórházba hurcolnak - az emberrablók egy része civil ruhában látható. A jelenetet ráadásul a kórház több dolgozója is együttműködve szemlélte végig. 

 

 

Izrael már hetek óta hangsúlyozza, hogy a kórházat a Gázát uraló terrorszervezet egyfajta központként használja, több fegyvert is ott tároltak, a terroristák rendszeresen ki-bejárnak az épületbe, amely alatt elkezdték felderíteni a kiterjedt alagúthálózatot is. 

A most közzétett felvételeken jól látható, hogy az egyik túsz egy kórházi ágyon fekszik, a keze megsérült, míg egy másikat, pedig a lábán sétálva rángatnak az épület folyosóin. A kórház parkolóját figyelő kamera felvételén még egy ellopott IDF-jármű is látható. 

Az Izraeli Védelmi Erők arról is tájékoztatott, hogy elhunyt az egyik elrabolt katonájuk, Noa Marciano - aki ugyan megsérült a hadsereg egyik légi csapásában, a halálát nem ez okozta, hanem a túszejtői végezték ki pár nappal később. 

(Times of Israel)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!