Együtt imádkozott Nick Vujicic és Netanjahu Jeruzsálemben
A világhírű izraelbarát keresztény motivációs előadó először látogatott el Izraelbe
Együtt imádkozott Nick Vujicic és Netanjahu Jeruzsálemben

Forrás: Facebook/Benjamin Netanyahu

2022. 06. 03.
Benjamin Netanjahu volt izraeli miniszterelnök a napokban találkozott a kezek és láb nélkül született világhírű keresztény motivációs előadóval, Nick Vujicic-csel, aki először látogatott el a Szentföldre. 

Nicholas James Vujicic nemzetközi hírű prédikátor, szónok, motivációs tréner, aki a karok és lábak nélkül született emberként vált híressé. Előadásainak témái a fogyatékosság, a remény és a keresztény hit. Vujicic emellett büszke háromgyermekes családapa, és Izrael lelkes barátja is egyben.

“Megtiszteltetés volt találkozni Nick Vujicic-csel, a tetra-amelia szindrómával született motivációs előadóval” – írta Netanjahu Facebook-bejegyzésében. 

“Meghallgattam inspiráló történetét, és megköszöntem neki, hogy ilyen bátran támogatja Izraelt. Köszönöm Nick, hogy imádkozol Izraelért!”

Vujicic látogatása során, ahogy korábban a magyar miniszterelnökért, a volt izraeli miniszterelnökért és országáért is elmondott egy imát:

“Istenem, köszönjük neked, köszönjük neked Izraelt. Nagyon köszönjük a szeretetedet az ország iránt, és köszönjük a jövőjét. Istenünk, imádkozunk, hogy

még egyszer áldd meg Benjamin Netanjahut és azt a küldetést, azt a látást, azt az örökséget, azt a szolgálatot, azt a különleges kegyelmet, amit adtál neki.”

Azért is fohászkodott, hogy az izraeli-amerikai kapcsolatok továbbra is „áldás alatt maradjanak”, majd így folytatta:

“Istenünk, segíts nekünk, hogy a te arcodat keressük, hogy megújulhasson a gondolkodásunk. Imádkozunk a fiatalságért is Izraelben. Kérünk add nekik a remény, a céltudatosság, az élet értelmének szteroid injekcióját. Imádkozunk az alijázásért is. Arra kérünk Istenünk, hogy hívd vissza ide a népedet a te akaratodnak és időzítésednek megfelelően. Köszönjük, hogy tényleg megáldod azokat a nemzeteket, akik téged áldanak. De mi nem azért áldjuk Izraelt, hogy áldást kapjunk. Azért áldjuk Izraelt, mert ez a küldetésünk, a nagy küldetés része, és kötelességünk, hogy megtiszteljük a te népedet.”

“Atyánk, hálásak vagyunk a hitunk nagyszerű sarokkövéért, Istenért és a Tóráért, és ezért a földért, a zsidó népért, és a hitért.

Köszönjük, hogy továbbra is segítesz bennünket, inspirálsz és egybeszerkesztesz, hogy láthassuk Izrael fejlődésért évről évre.”

(Arutz7/Hetek)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!