Egymásnak esett a DK és a Momentum 
Azon vitatkoztak össze a gödi alpolgármesteri pozíciók kapcsán, ki a nagyobb "fideszes"
Egymásnak esett a DK és a Momentum 

Fekete-Győr András, a Momentum vezetője, és Balogh Csaba, Göd polgármestere(Forrás: ATV)

2020. 08. 05.
A két legerősebb ellenzéki párt azon kapott össze, hogy a Demokratikus Koalíció vádjai szerint egy hangfelvételen a gödi momentumos polgármester bejelenti, leváltja ellenzéki alpolgármestereit és helyükre fideszes, momentumos és független jelölteket nevez ki. A Momentum szerint mindez szemenszedett hazugság.

A DK oldalán a tegnapi napon nyilatkozat jelent meg, melyben a párt kifejti: birtokukba került egy hangfelvétel, melyen Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere arról beszél, hogy leváltaná a szövetséges ellenzéki pártok, az LMP és a DK, alpolgármestereit és többek között kormánypárti politikust helyezne a pozícióba. 

„Egy fideszes (Pintér György), egy momentumos (Andrejka Zombor) és egy független (Hlavács Judit) képviselő alpolgármesteri kinevezését támogatja, mondván, bennük “bízik annyira, hogy rájuk tudná bízni” az alpolgármesteri feladatokat…

Vagyis Balogh a Momentum-LPM-DK-Jobbik városvezető koalíció helyett a Momentum-Fidesz koalícióra tett javaslatot.”

 

A párt ezt kvázi árulásként könyvelte el, és így kijelentette, a lépés mind az ő, mind a Jobbik és az LMP számára elfogadhatatlan, ezért kiléptek a Momentummal közös frakcióból, és önálló képviselőcsoportot alakítottak Gödön.

A Momentum válasza nem váratott sokáig, nyilatkozatban vágtak vissza a DK-nak, mondván: az manipulált hangfelvétellel támadja Göd polgármesterét. Utaltak arra is, hogy a párt által használt módszer inkább a fideszes közmédiára jellemző. Donáth Anna Facebook-oldalán egyenesen odáig ment, hogy narancssárga színnel írta ki, hogy a DK ugyanolyan hírhamisító, mint a kormánypárt.

„Manipulált hangfelvételekkel a fideszes közmédia dolgozik, nem az ellenzék. Éppen ezért őszintén reméljük, hogy a DK honlapján közzétett manipulált hangfelvétel egyéni magánakció, és nem a párt hivatalos álláspontját és stratégiáját tükrözi.”

 

A szövegben kijelentik, sem pártjuknak, sem Balogh Csabának nincs rejtegetnivalója, ezért közzé is teszik az április 6-i beszélgetésről készült felvétel eredeti verzióját, mely bizonyítja, hogy a polgármesternek esze ágában nem volt fideszesre cserélni a jelenlegi alpolgármestereket. 

Göd polgármestere a felvételen úgy fogalmaz:

“- Azt tudod, hogy egy alpolgármesterre, aki helyettesít téged, mindenképp szükséged van?             - Igen. Ennek tudom javasolni igazából Pintér Gyurit, Andrejka Zombort, Hlavács Juditot. Ki az, akiben a legjobban megbíztok? És remélem nem a Pintér Gyurit mondjátok.”
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!