Döbbenetes leleplezés: Iránban képezték ki az Izraelt megtámadó Hamasz-terroristákat
A Wall Street Journal tárta fel a dzsihadisták előkészületét
Döbbenetes leleplezés: Iránban képezték ki az Izraelt megtámadó Hamasz-terroristákat

Forrás: IRGC

2023. 10. 26.
Izrael már hetek óta azt hangoztatja, hogy a gázai terrortámadás-sorozat mögött Irán áll, ők támogatták és képezték az ártatlan zsidó civilekre rontó tömeggyilkosokat. Most a Wall Street Journal megerősítette ezeket az állításokat. 

Megjelent a Hetek Képbehozó magazinja, Keresztünk – Nyugaton a helyzet változó címmel. Benne európai gyülekezetvezetők, meghurcolt keresztények, ismert bibliatanítók világítanak rá arra, hogyan változott meg a hívők megítélése nyugaton. A kiadvány 4990 Ft helyett 3490 Ft a hetek.hu/konyvek oldalon.

Az amerikai lap arról számolt be, hogy több száz palesztin terrorista részesült ún. "különleges hadműveleti kiképzésben" Iránban, mindössze pár héttel azelőtt, hogy a Hamasz véres tömegmészárlást hajtott végre a dél-izraeli településeken. 

A Wall Street Journal hírszerzési információkra hivatkozva azt írja, hogy

a Hamasz és az Iszlám Dzsihád nevű palesztin terrorszervezetek legalább 500 tagja részesült a múlt hónapban az Iráni Forradalmi Gárda kiképzésében,

amelyen személyesen is részt vett Esmail Qaani dandártábornok, a Kudsz Erők parancsnoka. Ez a testület felelős az iráni területeken kívüli katonai és titkos műveletekért. Qaanit Irán vezetője, Hamenei ajatollah nevezte ki elődje, Szulejmáni után. 

Az IDF, az Izraeli Védelmi Erők szóvivője azt állította a cikk megjelenésével egy időben, hogy Irán közvetlenül támogatta a Hamaszt kiképzéssel, fegyverszállítmányokkal, pénzzel, és technológiai know-how-val. Hozzátette, Irán titkosszolgálati információkat is adott a palesztin terrorszervezet számára, ahogyan segíti őket az Izrael-ellenes online jelenlét megteremtésében is. 

Az amerikai lap riportja szerint az iráni vezetők adtak zöld lámpát a Hamasznak a támadásra azon a bejrúti találkozón, amely október 2-án történt, és amelyen a Hamasz és a libanoni, szintén iráni támogatású Hezbollah terrorszervezet vezetői vettek részt. 

A közzétett információk ellenére az Egyesült Államok kormányzati tisztviselői óvatosabban fogalmaznak, szerintük a hírszerzés nem mutatott egyértelmű kapcsolatot az iráni vezetés és a támadások között, bár megerősítik, hogy régi támogatója a rezsim a Hamasznak. 

Irán kategórikusan tagadja a vádakat, habár a nyilvános kommunikációjukban rendre támogatásukról biztosítják a Hamaszt és a "szabadságharcukat" Izraellel szemben.

(Times of Israel)

Képbehozó

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!