Csoda a texasi tűzvészben? Imákra érkező hóvihar menthette meg az atomlétesítményt
Csoda a texasi tűzvészben? Imákra érkező hóvihar menthette meg az atomlétesítményt

Twitter/Mario Nawfal

2024. 03. 04.
Texas állam történelmének legnagyobb tűzvészével küzd, mely miatt egy amarillói atomfegyver-létesítmény is komoly veszélybe került. A helyi keresztényeknek több se kellett, azonnal imába lendültek a katasztrófa elhárításáért esedezve Istenhez. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, le kellett állítania a működését egy texasi atomfegyver-létesítménynek, és evakuálták személyzetét, mert a környéken jelentős erdőtüzek alakultak ki.

A Pantex 1975 óta az USA vezető atombomba összeszerelő és szétszerelő telephelye. Az utolsó új gyártású bombát még 1991-ben szerelték itt össze, az azóta eltelt idő során pedig több ezer atomfegyvert szereltek itt szét.

A létesítmény Amarillótól mintegy 27 mérföldre északkeletre és Dallastól mintegy 510 mérföldre északnyugatra található.

A helyi keresztények egy X-en megosztott videó tanúsága szerint azonnal imába lendültek, esőt kérve a katasztrófa elhárítására. Egy gyülekezet tagjai egy héten keresztül napi három órát könyörögtek, mire a régióba megérkezett egy hóvihar, ami megmentette a létesítményt a tomboló tűzvésztől.

"Isten válaszol! Néha tűzzel, néha esővel, néha hóviharral!"

- kommentálta az esetet az egyik hívő. 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!