Breaking: az internetes tartalomszolgáltatók jelentős része egyik pillanatról a másikra leállt
Nem működtek többek között az Amazon, a Reddit, de a brit kormány weboldalai sem
Breaking: az internetes tartalomszolgáltatók jelentős része egyik pillanatról a másikra leállt

Forrás: Hetek

2021. 06. 08.
"Error 503 Service Unavailable" - ez a kiírás fogadta azokat az internetezőket, akik például a Financial Times, a Guardian, vagy a New York Times oldalait próbálták elérni kedd délelőtt. Egyelőre még megbecsülhetetlen, hány weboldalt és applikációt érintett a leállás, de a listán szerepel a CNN, a brit kormány és a Target is. A meghibásodás egy Fastly nevű számítástechnikai szolgáltató hálózatnál történt. 

A Fastly egy amerikai felhőalapú számítástechnikai szolgáltató vállalat, ami többek között egy sor tartalomszolgáltató hálózatát biztosítja. A hírek szerint leállt a Twitch, a Spotify és a BBC több oldala is. A konkrét meghibásodás a cég bejelentése szerint a globális tartalomszolgáltatási hálózatuknál, a CDN-nél történt. 

 

A Fastly az első leállásokat követően pár órán belül már azt a tájékoztatást tette közzé, hogy a szolgáltatásaikban sikerült azonosítani azokat a megszakításokat, amik a leállásokat eredményezték. Így az érintett konfigurációk letiltásával ismét működik a globális hálózat, újra élnek a weboldalak, applikációk. 

(CNN, BBC, Guardian)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!